Els onders podran admirar de prop a Sant Pere en el hall de l'Ajuntament després de ser restaurat

Els onders podran admirar de prop a Sant Pere en el hall de l'Ajuntament després de ser restaurat
05/01/2023 -

La imatge de Sant Pere torna a Onda després de mesos de restauració. El hall de l’Ajuntament serà el lloc d’exhibició del sant durant unes setmanes, una oportunitat històrica per a veure’l de prop. Aquesta ubicació temporal ha sigut triada com a mesura de protecció mentre es consoliden les obres del Portal, emplaçament oficial de la talla.

Es tracta de la primera restauració íntegra i professional de Sant Pere. Algunes parts de la imatge, com les mans i la barba, estaven molt deteriorades, amb trossos trencats, osques i desperfectes. A més, ha rebut noves capes de pintura, per la qual cosa els colors actuals són tan semblants com siga possible als originals.

Tots els onders que vulguen podran acostar-se a admirar de prop el nou aspecte del sant en l’entrada del Consistori. Quan finalitzen les reformes en el Portal i es consolide bé l’escaiola del nou pedestal, Sant Pere tornarà i es podrà admirar el nou aspecte d’aquest monument amb tots els seus elements.

Sobre aquest tema, l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha declarat: “Volem animar a tots els onders, els creients i els que no ho són, al fet que vengen a admirar a Sant Pere, ja que aquesta és una oportunitat única, mai s’ha pogut veure tan de prop”. “Estem molt satisfets amb els treballs de restauració, la imatge i el seu portal per fi tindran l’aspecte que mereixen, el d’un dels monuments més importants d’Onda”, ha assenyalat.

Particularitats

Durant el seu treball, els restauradors de l’empresa Theming Art Ovejero han trobat diverses particularitats en la benvolguda imatge de Sant Pere. Es tracta d’una talla molt original, amb elements poc comuns en les representacions habituals del sant. La talla conté diversos objectes relacionats amb la imatgeria vaticana, com la tiara, el mantell i la creu papals. Hi ha alguns exemples de representacions del sant amb aquests atributs, com la pintura ‘Sant Pere portífice’, feta per Francisco de Zurbarán cap a 1630 i situada en la catedral de Sevilla. En diversos punts d’Espanya es poden trobar altres talles similars a l’ondera com en la parròquia de Murs de Sant Pere, a la Corunya, i en la de Pastriz, a Saragossa.

Onda Bonica

El mes de setembre passat van començar les obres de restauració del Portal de Sant Pere, única porta de l’antiga muralla medieval que es conserva íntegra. El pla d’embelliment urbà ‘Onda Bonica’ ha esborrat els desperfectes del pas del temps, alicatant la part superior del monument i donant-li una espectacular il·luminació escènica per a posar-lo en valor.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari