Els onders demanen més inversions per a créixer com a ciutat saludable i promoure el transport ecològic

Els onders demanen més inversions per a créixer com a ciutat saludable i promoure el transport ecològic
09/02/2021 -

Els onders aposten per més inversions que milloren la qualitat de vida i mitjans de transport ecològics. Així ho reflecteixen els resultats del procés participatiu del Pla de Salut Municipal que va posar en marxa l’Ajuntament d’Onda per a escoltar els suggeriments i opinions dels veïns de cara a promoure polítiques de salut i benestar en el municipi.

Aquesta actuació s’emmarca dins de l’IV Pla de Salut de la Comunitat Valenciana i en aquesta fase s’ha comptat amb la participació de deu associacions veïnals de la ciutat en representació de les diferents àrees a considerar, les quals s’han reunit en diverses ocasions durant l’últim any. A més, també s’ha tingut en compte la informació aportada per la taula tècnica de salut i el Consell de la Salut, el qual està format per representants polítics, tècnics sanitaris, del món associatiu i diverses entitats socials.

Entre els temes més comentats es troben la preocupació que augmente la contaminació ambiental i acústica pel trànsit rodat, l’estretor de diverses voreres del municipi i la desigualtat que puga provocar la bretxa digital en un context que cada vegada tendeix més al digital.

D’altra banda, els veïns han remarcat la importància de la xarxa de ciclocarrils que s’està creant en el municipi com a dinamitzadora d’estils de vida més saludables en els quals es trie un altre mitjà de transport diferent de l’automòbil, així com la creació de dos punts d’inclusió digital a la Casa de la Cultura i en el local d’associacions per a acostar l’administració electrònica a tots els veïns.

Sobre aquest tema, el regidor de Ciutat Sostenible i Saludable, Paco Pastor, ha assenyalat que “hem de tindre en compte la ciutat que volem construir cada dia, per la qual cosa escoltem els nostres veïns per a millorar la ciutat en matèria de salut, benestar i medi ambient”.

Parcs infantils

Entre les aportacions dels veïns també es troba la creació de zones d’esbarjo i trobades veïnals com a parcs en els quals poder crear comunitat. El govern municipal de l’Ajuntament d’Onda ja ha instal·lat noves zones infantils i mobiliari urbà en diferents punts del municipi com són la plaça Espanya, la plaça 8 de març o el carrer Cervantes amb l’objectiu de garantir als veïns un espai de trobada segura i zones infantils en les quals els xiquets poden gaudir.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari