Ballester convoca a les forces socials, econòmiques i polítiques per a consensuar el pacte 'Tots per Onda'

L’Alcaldessa proposa elaborar una fulla de ruta conjunta per a millorar el benestar social i fer front a la crisi units

Ballester convoca a les forces socials, econòmiques i polítiques per a consensuar el pacte 'Tots per Onda'
28/04/2020 -

L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha convocat a les forces socials, econòmiques i polítiques de la ciutat per a treballar i consensuar entre tots el pacte ‘Tots per Onda’. Aquest full de ruta conjuminarà totes les accions que l’Ajuntament ha posat en marxa juntament amb les aportacions de les entitats per a millorar el benestar social dels ondenses, atendre les seues necessitats i fer front a la crisi de manera conjunta.

D’aquesta manera, la primera edil ha compartit un document de treball amb les entitats locals i provincials ASCER, ASHOTUR, Cambra de Comerç, HosturiOnda, Càritas, Onda Centre Comercial, Cooperativa Caixa Rural, Creu Roja Espanyola, Associació Quisqueya Onda així com amb tots els grups polítics municipals de l’Ajuntament. A més, s’ha programat per a demà una reunió telemàtica amb tots per a sumar totes les propostes en un document únic que serà consensuat i aprovat en Ple.

“Estem davant un dels majors reptes de la nostra democràcia que junts hem d’afrontar per a tirar avant. Els ciutadans reclamen als governs altura de mires i que l’interés general s’impose als individualismes i les diferències polítiques. És moment de solidaritat, unitat i consens. I des de l’Ajuntament d’Onda estem convençuts que així ha de ser i per això proposem aquest pacte històric”, ha explicat Ballester.

La línia mestra d’aquest pacte és posar en el centre a les persones més vulnerables i amb majors necessitats de suport econòmic i assistencial així com al teixit industrial d’Onda, als comerços, activitats empresarials i autònoms que han vist suspesa la seua activitat o reduïda la seua facturació de manera dràstica, a conseqüència de les condicions establides en l’estat d’alarma.

20 mesures municipals

Mancant sumar totes les propostes de les entitats convocades, el govern municipal ja ha posat en marxa un total de vint mesures per a fer front a la crisi com: servei especial de neteja i desinfecció; millora del servei d’atenció domiciliària; augment del servei de ‘Menjar a casa’; programa d’ajudes per a les famílies que tinguen dificultats econòmiques; ampliació dels convenis de col·laboració amb les entitats socials Creu Roja i Càritas; dotació d’equips de protecció individual (EPI) per al personal municipal; repartiment de 41.000 màscares per a tots els ondenses; augment de la seguretat ciutadana; pagament immediat a proveïdors; cura de parcel·les als agricultors majors; pla d’ajudes per a autònoms dotat amb un milió d’euros; campanya ‘Onda Shopping’ per a incentivar el comerç local; ajudes per a empreses que contracten a veïns d’Onda; Pla Nova Oportunitat dotat de 650.000 euros per a convocar 70 contractes a temps complet i 45 beques formatives; ampliació del calendari fiscal per a facilitar els pagaments; devolució de les taxes d’activitats municipals anul·lades; bonificació del 50% del ICIO per a empreses que s’instal·len en polígons industrials; bonificació de la taxa de terrasses per a bars i restaurants durant l’estat d’alarma; i activació d’inversions per valor superior als 7,5 milions d’euros per a noves infraestructures, millorar serveis educatius i culturals i fomentar nous llocs de treball.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari