Dia de gran participació amb l'Ofrena floral en la Fira d'Onda

El dia festiu ha fet possible que més de 200 penyes es reunisquen per a celebrar un dels actes més arrelats del programa de Fira

Dia de gran participació amb l'Ofrena floral en la Fira d'Onda
22/10/2019 -

Els ondenses viuen la Cercavila infantil, el Dia de les Paelles, l’ofrena a la patrona de la ciutat: la Verge de l’Esperança, i el gran concert de la Guàrdia i l’orquestra Onda Big band que han sigut els actes més destacats del dia.

De fet, el dia festiu va facilitar que les 200 penyes es reuniren per a celebrar un dels actes més arrelats del programa de Fira, les paelles que es van cuinar per part de cadascuna de les penyes en el Recinte de Festes.

L’Ajuntament també va participar en aquest dia oferint una paella multitudinària per a tots aquells veïns que no pertanyen a cap penya o associació. La jornada es va amenitzar gràcies a l’orquestra Tucà.

La tinenta d’alcalde de Cultura i Festes, María Prada de Conflent, ha destacat d’aquest dia: “El dilluns de Fira és un dels dies més participatius perquè permet reunir-se a les penyes per a compartir un dia de convivència”.

Així mateix, el primer dilluns de Fira va estar carregat d’actes com el de les 11 hores del matí amb una multitudinària cercavila infantil que va recórrer els carrers de la ciutat.

La reina infantil Elia Pastor al costat del seu acompanyant i Cort d’Honor com a representants dels xiquets d’Onda van poder gaudir d’aquesta cercavila de disfresses amb molta animació al qual es van sumar els col·legis de la ciutat, la Banda Jove de la Unió Musical Santa Cecilia i les associacions. En aquesta ocasió, a tots els participants se’ls ha entregat un regal per part de l’Associació Dislèxia associada a dèficit d’intel·ligència (DISADI).

La cercavila va eixir des del carrer Cervantes i va recórrer els carrers Ecce Homo, el Pla, Raval de Sant Josep, Rei Don Jaime, Sant Roque, San Miguel, Salvador Barri i Sant Bernardo, per a finalitzar en la plaça d’Espanya.

A continuació, en la mateixa plaça van organitzar una gran festa infantil amb “La Fam Teatre”, i el seu espectacle “Motorpunk” (XVIII Festival de Teatre i Animació Infantil).

A les 18 hores de la vesprada, els veïns es van bolcar en la tradicional ofrena de flors a la Verge de l’Esperança amb l’assistència de la Reina i Dama de la Fira 2019, i la Reina infantil i Cort d’Honor, Junta de Festes, autoritats i la participació de Reines i Dames d’anys anteriors, barris, penyes i de tota la ciutat en general.

Més tard, a les 19.30 hores es va celebrar una missa en honor de La nostra Senyora de l’Esperança, patrona de la ciutat en la qual va cantar el Cor Parroquial de l’Asunción dirigit per María Ortega Álvaro. I com a colofó final del dia, la música va tornar als carrers d’Onda amb l’actuació de la Guàrdia i Onda Big band en el Recinte de Festes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari