Onda accelera el pagament de factures als seus proveïdors per més d'un milió d'euros

Onda accelera el pagament de factures als seus proveïdors per més d'un milió d'euros
03/04/2020 -

L’Ajuntament d’Onda ha agilitat la tramitació per a aprovar el pagament, de manera immediata, de totes les factures pendents a proveïdors del consistori, que sumen un total d’1.068.929 euros en una setmana. Aquest escurçament de terminis en el sistema convencional de pagament respon a l’aposta de l’equip de govern per ajudar als autònoms i empreses ondenses a fer front a les conseqüències negatives per a l’economia que està produint la crisi del coronavirus.

Hem requerit als tècnics municipals que acceleren i prioritzen la tramitació per a pagar de manera immediata. En aquests moments tan difícils una injecció de liquiditat pot salvar a moltes petites i mitjanes empreses”, així ho ha explicat l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester.

Pla de xoc econòmic

Cal recordar que aquesta mesura s’emmarca en el Pla de xoc econòmic que ha posat en marxa l’equip de govern per a minimitzar la repercussió negativa de la crisi en l’economia local. Destaca especialment les línies d’ajudes per a treballadors autònoms que ha publicat l’Ajuntament, amb un incentiu de 600 euros mensuals per als autònoms que es mantinguen actius durant l’estat d’alarma i de 200 euros, i un pagament únic, per als qui cessen la seua activitat. I així com l’ajuda que l’Ajuntament ha posat també en marxa per a reactivar el mercat laboral i impulsar la contractació dels veïns d’Onda.

Suspensió de taxes

D’altra banda, cal recordar que el govern municipal també retornarà la taxa d’ocupació de via pública a les terrasses i locals comercials corresponent al període de duració de l’alarma i mentre no se’ls permeta obrir la seua activitat.

Deute del Govern i Generalitat

En contraposició a aquest model de gestió del govern municipal, Ballester ha reclamat el deute que altres administracions mantenen amb Onda i que ara podrien sumar eixos recursos a fer front a la crisi. “La millor manera de col·laborar del Govern és que se’ns pague els 750.000 euros que no deu, i la Generalitat els prop de dos milions, per a poder continuar millorant el servei als ciutadans i posar en marxa més iniciatives” ha postil·lat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari