L'Ajuntament d'Onda recupera la concessió del pàrquing de la Plaça Espanya per a reformar-lo i millorar el servei

L'Ajuntament d'Onda recupera la concessió del pàrquing de la Plaça Espanya per a reformar-lo i millorar el servei
10/06/2020 -

El Ple de l’Ajuntament d’Onda, que s’ha celebrat aquest matí de manera telemàtica, ha aprovat per unanimitat la declaració de caducitat de la concessió de l’aparcament subterrani de la Plaça Espanya, a conseqüència dels impagaments del cànon per part de l’empresa gestora des de l’any 2012. Així, el govern municipal recupera la concessió, que anava a finalitzar en 2043, a fi de reformar la instal·lació, que presenta greus deficiències per falta de manteniment, i adequar-la a les normatives d’accessibilitat i seguretat, a més de millorar el servei als usuaris.

L’actual concessionari té un termini màxim de 30 dies per a deixar les instal·lacions i, després, l’Ajuntament realitzarà obres a la infraestructura i la tornarà a licitar. El servei als usuaris quedarà garantit en tot moment i el pàrquing romandrà obert en aquest període, ja que el govern municipal contractarà una empresa perquè, temporalment, es faça càrrec de la gestió de l’aparcament.

Sobre aquest tema, l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha apuntat que “hem actuat per a garantir els drets dels usuaris i dotar a la ciutat de l’aparcament de qualitat que mereix. El pàrquing està deteriorant-se dia a dia per la falta de manteniment i l’empresa no està complint amb el contracte. No podíem permetre que aquesta situació s’allargarà vint anys més”.

La primera edil també ha llançat un missatge de tranquil·litat als usuaris, ja que es garantiran els seus drets i el servici en tot moment.

Unanimitat en el Ple

Respecte als altres punts, el consens ha predominat en la sessió plenària, ja que s’han aprovat fins a sis acords per unanimitat de tots els grups polítics. Entre llos la declaració institucional per a l’adhesió d’Onda a l’Aliança Europea per a la Recuperació Verda, que persegueix l’objectiu de dinamitzar l’economia des d’una perspectiva sostenible; la felicitació a agents de la Policia Local d’Onda per la seua actuació en un incendi de massa forestal, socorrent a una família; l’actualització de l’Inventari de Béns Municipals; o la pròrroga del mandat del Jutge de Pau.

Moció de suport al sector taurí

Finalment, s’ha aprovat la moció conjunta del grup popular i el grup socialista per la defensa del sector taurí valencià, un dels més perjudicats per la crisi del coronavirus. Així, en el document s’insta a la Generalitat Valenciana i a la Diputació de Castelló que activen ajudes urgents per a la supervivència de les ramaderies de la província. El grup Compromís no s’ha sumat a la moció i s’ha abstingut en la votació.

L’edil de Cultura i Festes, María Ptrades, ha comentat que “és hora d’actuar perquè els bous són el nostre senyal d’identitat i pilar fonamental de l’economia de la província. A Onda cada any els esdeveniments taurins atrauen milers de visitants i generen importants ingressos en els negocis locals. Per això, cada Administració ha d’assumir les seues competències i donar un suport real al sector”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari