La plaça de la Sinagoga d'Onda suma un nou premi a l'accessibilitat

La plaça de la Sinagoga d'Onda suma un nou premi a l'accessibilitat
21/09/2021 -

El projecte d’intervenció urbana de la plaça de la Sinagoga d’Onda suma un nou reconeixement amb la consecució del premi a l’accessibilitat, emmarcat en els guardons de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible en la Comunitat Valenciana que promou el govern autonòmic.

El regidor d’Innovació, Vicent Bou, ha recollit el premi aquest matí a València i ha destacat que “és un honor que un xicotet racó d’Onda siga exposat com a exemple d’accessibilitat i posada en valor del patrimoni arqueològic per tot el món. Cal reconéixer el talent dels professionals que han dut a terme aquest projecte i la valentia dels veïns que tant van patir les obres durant la passada legislatura”.

El projecte, finançat per l’Ajuntament d’Onda, va ser dut a terme pel despatx d’arquitectura El Fabricante de Espheras, al costat de Grup Aranea i Cel-Ras Arquitectura.

Cal destacar que en aquesta actuació es va tindre una atenció especial ajustant la xicoteta escala a les necessitats de persones amb diversitat funcional, persones majors i xiquets, que solen recórrer la plaça, i a les necessitats d’espai dels xicotets comerços que encara quedaven en la plaça. Els paviments de gres roig antilliscants i de fang o de fusta, la presència de l’aigua amb diferents fonts, o la selecció de verd amb arbratge d’ombra i fins i tot amb fruiteres, com la figuera o els gesmilers per a despertar les olors a les nits a la fresca en el centre històric d’Onda.

Altres premis

Aquesta obra ja suma diversos premis internacionals com el Premi Europeu d’Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic i nacionals com el V Premi Urbanisme, Mobilitat, Paisatge, Habitatge, Habitatge i Arquitectura amb perspectiva de gènere que promou la Conselleria d’Habitatge de la Generalitat Valenciana, en la categoria de Col·lectius i Entitats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari