La Policia Local d'Onda identifica a veïns que se salten la quarantena i proposa la sanció màxima de 30.000 euros

Albalat: “Quan el sentit comú i la responsabilitat ciutadana falla acudeix la policia per a tallar d’arrel l’incivisme”

La Policia Local d'Onda identifica a veïns que se salten la quarantena i proposa la sanció màxima de 30.000 euros
25/01/2021 -

La Policia Local d’Onda ha identificat al llarg d’aquesta setmana passada a un total de sis persones veïnes del municipi que havien d’estar en quarantena per haver tingut contacte amb altres persones que han donat positiu en coronavirus i que, no obstant això, continuaven fent vida normal al carrer. Després dels avisos de ciutadans a la Policia, els infractors van ser interceptats in fraganti realitzant la compra en un supermercat.

Els agents els van identificar i els van proposar per a la sanció més alta, que pot arribar als 30.000 euros, a més de donar part a la Conselleria de Sanitat amb la finalitat que puga iniciar qualsevol actuació en defensa de la salut pública.

D’altra banda, s’està realitzant vigilància a una altra família del municipi després de la informació facilitada per un dels centres de salut alertant que, igual que en el primer cas, diversos pacients feien cas omís a les indicacions dels facultatius de romandre confinats en els seus domicilis.

Sobre aquest tema, l’edil de Seguretat Ciutadana, Elena Albalat, ha agraït l’eficient labor policial i ha comentat que “quan el sentit comú i la responsabilitat ciutadana falla acudeix la policia per a tallar d’arrel l’incivisme. Aquesta pandèmia sol la superarem si tots posem de la nostra part i deixem de costat els comportaments egoistes i insolidaris”.

Cal ressaltar que l’Ajuntament està en continu contacte amb els dos centres de salut de la ciutat per a prestar la seua col·laboració i ajuda en tot allò que necessiten.

Augment dels serveis assistencials

Durant tot l’any de pandèmia, els agents s’han bolcat en la cura i protecció dels ondenses, destacant respecte a 2019 l’augment dels serveis assistencials i les crides informatives, superant les 2.000 atencions. Quant a infraccions per incomplir l’estat d’alarma, actes incívicos i les normes preventives davant el Covid-19, els agents han tramitat un total de 588 denúncies al llarg de 2020.

En el balanç anual destaca especialment el nombre de serveis assistencials a veïns, arribant fins a les 689 intervencions, entre els quals s’inclouen assistències a menors, majors, malalts mentals, persones embriagues, assetjament, accidents laborals, mediacions veïnals, persones desaparegudes o per defunció, entre moltes altres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari