Ballester presenta el pressupost més social de la història d'Onda

Les inversions es multipliquen fins als 10,2 milions i els ondenses pagaran 4,6 milions d’euros menys en impostos amb l’alleujament fiscal

Ballester presenta el pressupost més social de la història d'Onda
25/11/2019 -

Onda comptarà per a any que ve amb el pressupost més social i amb major capacitat inversora de la història. Així ho ha anunciat aquest matí l’alcaldessa, Carmina Ballester, en una roda de premsa, celebrada en el Museu del Taulell, on ha desgranat les claus del full de ruta de l’Ajuntament per a l’any que ve.

El pressupost total ascendeix a 34,3 milions d’euros, que augmenta en 7 milions respecte al de 2019 degut, principalment, a la incorporació de més de 6 milions d’euros per a la millora dels centres educatius d’Onda. Destaca especialment el capítol d’inversions , que supera els 10,2 milions d’euros, una xifra que supera el total de les inversions executades en l’última legislatura. “Passem d’invertir 50 euros per habitant a invertir més de 400 euros, que és el que mereixen els ondenses”, ha apuntat Ballester.

I en paral·lel a aquesta aposta inversora, el pressupost de 2020 ja reflecteix la revolució fiscal que va anunciar l’equip de Govern, amb baixades d’impostos graduals durant tota la legislatura. “Multipliquem les inversions a pesar que es redueix l’aportació de la Diputació, en 137.000 euros, i recaptarem 4,6 milions d’euros menys en impostos, ja que els ondenses passarem de pagar més de 18,2 milions d’euros que hem pagat enguany a pagar 13,6 milions en 2020. I la revolució fiscal continuarà durant tota la legislatura, ja que per exemple l’IBI passarà de 0,72 al 0,69 en 2020 per a acabar al 0,61 en 2022”, ha comentat l’alcaldessa.

Model de gestió

Sobre aquest tema, Carmina Ballester ha defensat que “aquest és el nostre model de gestió, el que entén que ofegant a impostos als ciutadans només serveix per a tapar una mala gestió dels recursos públics. Es pot baixar els impostos i multiplicar les inversions, com així ho demostra aquest document que guiarà el camí del govern municipal durant 2020. Perquè volem que siguen els ondenses i les empreses els qui trien lliurement on gastar-se els diners dels seus impostos, com per exemple en compres en els nostres comerços i establiments, en noves inversions per a fer créixer l’empresa o en la contractació de nous llocs de treball”.

Tres eixos estratègics

La primera edil també ha detallat els tres eixos estratègics sobre els quals se sustenta l’acció de govern per a 2020: Cuidar a la nostra gent, fer d’Onda la ciutat que mereixem i multiplicar les oportunitats de futur.

El primer eix contempla totes les inversions destinades als ondenses, a millorar la qualitat de vida i igualar oportunitats. “Aquest Govern estarà al costat dels ondenses amb mesures com la Infermera Escolar, que ampliarem les places per a l’any que ve; amb el sacrifici 0 d’animals de companyia; amb el mamògraf; i la residència de la tercera edat si la Generalitat col·labora; amb els habitatges socials; amb el Pla de millora d’accessibilitat per als habitatges dels nostres majors; amb les ajudes per a famílies que més el necessiten o amb iniciatives com Onda Barri a Barri per a escoltar i oferir solucions als nostres veïns, visquen on visquen”.

Ballester també ha destacat que “en l’apartat de subvencions augmentem un 12% les ajudes als clubs esportius, fins als 364.300 euros; un 15% a les associacions culturals fins als 275.000 euros; un 4% a les entitats socials fins a arribar als 365.000 euros; i un 96% a l’impuls turístic, comercial i empresarial fins als 176.000 euros”.

El segon eix estratègic comprén totes aquelles inversions destinades a la millora d’infraestructures i serveis fonamentals per a garantir el millor futur als ondenses. “Parlem del carril bici que transformarà Onda en una ciutat amb millor mobilitat i saludable, de la inversió històrica en la millora de centres educatius, en la segona fase del botó del pànic Onda SOS amb el dispositiu físic, del Pla d’Acció #OndaBonica per a embellir i fer més accessible la ciutat, de convertir Onda en una ciutat intel·ligent per a millorar el dia a dia dels veïns, de la construcció de l’embarcador en l’embassament del Sitjar, de la instal·lació de climatitzadors en el mercat municipal; del projecte per a convertir la Campaneta en un espai de convivència; l’ampliació del camí de Capamantos, la millora del carrer de Sant Pere o de la reforma de les instal·lacions esportives com la piscina coberta, entre moltes altres actuacions”.

Finalment, el tercer eix comprén totes aquelles inversions destinades a convertir Onda en una ciutat d’oportunitats de present i futur. “La creació i consolidació de llocs de treball s’unisca prioritat per a aquest Govern, igual que incentivar el talent ondense perquè es quede a casa. I per això augmentem la inversió en programes d’ocupació, el programa de beques remunerades per a joves ondenses amb una inversió de 154.000 euros, obrim l’oficina agrària municipal per a ajudar als joves agricultors, mantenim el programa ‘Onda amb el teu’ per a ajudar a la inserció laboral dels veïns, o activem el Pla de Millora de Polígons Industrials per a millorar les condicions de les nostres empreses, atraure noves inversions i continuar liderant la innovació ceràmica en el món. Perquè si el treball i l’economia creix, Onda creix”.

L’alcaldessa ha conclòs la seua intervenció al·legant que “entenem la política com l’instrument per a millorar la societat en la qual vivim, fer-la més justa i dotar de les mateixes oportunitats a la nostra gent i als nostres pobles. I això requereix una extraordinària capacitat gestora dels recursos públics, perquè cada vegada pague menys el ciutadà en impostos i que cada euro es multiplique en més serveis i oportunitats. Aqueixa és la comesa d’aquest Govern i així ho reflecteix aquest Pressupost. Continuem fent camí per a sentir-nos cada dia més orgullosos de ser d’Onda”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari