L'Ajuntament d'Onda detalla les inversions del pressupost municipal 2020

Els regidors de les àrees de Benestar Social, Cultura, Igualtat i Seguretat exposen les principals línies d’actuació per a 2020

L'Ajuntament d'Onda detalla les inversions del pressupost municipal 2020
28/11/2019 -

L’Ajuntament d’Onda ha detallat les inversions que conformen el primer eix estratègic d’aquests pressupostos, les actuacions destinades a cuidar dels veïns i promoure la cultura i identitat ondense. La regidor de Seguretat Ciutadana i Igualtat, Elena Albalat, la regidora de Cultura i Festes, Maria Prada de Conflent, i el regidor de Benestar Social i Majors, Óscar Valero, han sigut els encarregats de presentar els pressupostos més socials.

“Hem posat als ondenses en el centre de la nostra gestió, escoltant les seues demandes dia a dia i treballant per millorar la seua qualitat de vida. I aquest full de ruta per a 2020 així ho reflecteix”, ha apuntat Albalat.

Així, seguint amb la campanya de #OndaSegura, es posarà en marxa la segona fase del botó del pànic, amb el dispositiu físic que complementarà l’app Onda SOS, una tecnologia pròpia al servei dels ondenses, que ja està en funcionament. D’altra banda, s’ha reservat una partida dotada amb 100.000 euros per a la contractació del servei de mamògraf en cas que la Generalitat continue denegant aquest servei a les més de 4.600 dones ondenses.

En matèria d’igualtat, continuaran les campanyes de #DonaSegura que tan bon resultat han tingut enguany amb les accions de conscienciació, comunicació i educatives que s’han dut a terme des que l’actual equip de govern les posara en marxa. A més, l’any vinent es continuarà treballant en la campanya Sacrifici 0 per a fomentar l’adopció de mascotes que no tenen llar i evitar que siguen sacrificades.

Augment de les ajudes socials

L’àrea de Benestar Social i persones majors comptarà amb 3,4 milions en total. És protagonista en aquest full de ruta per a 2020, ja que, atenent les demandes i peticions dels col·lectius del municipi, les ajudes a les associacions socials s’incrementaran un 5% respecte a 2019, sumant una inversió de 359.000 euros. “Volem oferir els millors recursos a les nostres associacions i entitats socials per a proporcionar als ondenses els serveis que mereixen i ningú es quede arrere”, assenyala Valero.

Seguint aquesta línia, les ajudes directes per als ondenses més necessitats sumen un total de 653.000 euros, augmentant la partida per a les persones majors que necessiten ajuda a casa i incorporant les ajudes perquè els majors puguen adaptar els seus habitatges per a fer-les més accessibles. A més, s’invertirà prop d’un milió d’euros en el foment d’activitats socials i en el manteniment del CIM i el Centre de Dia. “Li devem tot als nostres majors i tenen el nostre ferm compromís de cuidar-los”, apunta l’edil.

Una altra de les accions que es duran a terme és l’augment de la partida de la targeta sanitària fins als 55.000 euros per a les persones majors per a finançar els medicaments que necessiten. A més, s’emplaçarà un servei d’ambulàncies en les activitats festives, culturals, esportives i socials que s’organitzen a Onda.

Aquesta línia inclou també les ajudes socials de pobresa energètica, les ajudes socials a famílies, ajudes socials d’emergència i el conveni de col·laboració amb el col·legi d’advocats.

Reforma integral del Teatre Mònaco

Des de l’àrea de Cultura i Festes es planteja un pressupost que defensa i posa en valor el teixit cultural de la ciutat i les seues tradicions, ja que s’incrementaran en un 15% les ajudes destinades a entitats culturals que arribaran fins als 275.000 euros. Així mateix, es mantindrà la partida per a col·laborar amb tots els barris i festejos populars, dotada amb 400.000 euros. “Aquest equip ja ha començat a treballar per a oferir als ondenses les millors festes per a l’any que ve”, afirma Prada de Conflent.

La programació cultural tornarà a ser protagonista durant l’any que ve amb obres i activitats de primer nivell a les quals es destinarà una inversió de 145.000 euros.

El teatre Mònaco, un dels epicentres de les activitats culturals d’Onda, es reformarà en la seua integritat. “Volem convertir-ho en un teatre a l’altura de la cultura ondense”, apunta l’edil. Després de Nadal s’iniciaran les primeres obres per a la millora de seguretat i il·luminació i les actuacions es continuaran succeint durant tota la legislatura.

Seguint aquesta aposta per la cultura, s’ha signat un conveni amb l’escola de teatre de 41.000 euros amb la finalitat d’ampliar les seues activitats a tots els públics i posar en valor el talent artístic dels ondenses.

A més, des de l’àrea es plantegen iniciatives que no apareixen en els pressupostos, perquè el seu cost és zero. Per exemple, es mantindrà la campanya Onda Barri a Barri que ja s’ha posat en marxa perquè l’alcaldessa i els regidors puguen xarrar amb els veïns i conéixer de primera mà les necessitats de cada barri, buscar solucions i actuar. “Ens devem a cadascun dels nostres veïns i continuarem treballant per ells”, manifesta Prada de Conflent.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari