Onda demana el funcionament del mamògraf i la segona residència de majors

L’alcaldessa sol·licita a José Martí en la reunió comarcal d’alcaldes que incloga aquests dos projectes en els pressupostos provincials

Onda demana el funcionament del mamògraf i la segona residència de majors
05/11/2019 -

En el marc de la reunió comarcal d’alcaldes que es va celebrar ahir a Betxí, l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, va sol·licitar al president de la Diputació, José Martí, la col·laboració del govern provincial per a la posada en marxa del servei de mamògraf i la construcció de la segona residència de majors a la ciutat. Es tracta de dos projectes molt necessaris i demandats pels ondenses que l’equip de Govern es va comprometre a tirar avant.

No obstant això, la resposta de la Generalitat Valenciana, entitat competent en Sanitat, ha sigut negativa per a habilitar el servei de mamografia al·ludint que no compleix amb els criteris de població. Ballester va argumentar la mesura en considerar que a més de beneficiar a més de 4.000 dones d’Onda, el servei pretenia cobrir població de la comarca, per la qual cosa aquesta seria molt major, a més d’aportar possibles alternatives com un servei mòbil que duguera a terme les revisions durant determinats dies.

“En el primer centre de salut d’Onda tenim una habitació perfectament emplomada amb un servei de radiologia que seria apte per a recollir aquest servei des del punt de vista assistencial”, explica la primera edil.

Quant a la segona residència de majors, tan necessària per a ampliar les 66 places existents hui dia per a més de 4.000 majors que viuen a Onda, la Generalitat va supeditar la construcció a la col·laboració econòmica de la Diputació de Castelló. Així li ho van manifestar a Ballester els responsables de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives en una reunió després d’evadir el compromís de la vicepresidenta Mónica Oltra que va assumir en una visita a Onda en 2017, quan va anunciar la imminent construcció de la residència.

Sobre aquest tema, un informe municipal exposa la preocupant situació actual a causa de l’envelliment de la població i al greu dèficit actual de places, amb una taxa de cobertura del 1,5% (hi ha 1,5 places per cada 100 persones majors), molt inferior al de la resta de ciutats.

Millora de la qualitat de vida

“La Generalitat ha donat l’esquena als ondenses però esperem que la Diputació estiga al nostre costat, com a Ajuntament d’ajuntaments que és, per a millorar la qualitat de vida dels veïns”, ha manifestat l’alcaldessa, qui va demanar a José Martí que incloguera aquests dos projectes en els pressupostos provincials per a 2020 que s’estan elaborant. “El Consell de Puig i Oltra ens han tancat una porta però a Onda no ens rendim i continuem treballant per a aconseguir el que els ondenses mereixen, que no és més que dos serveis fonamentals per a millorar la nostra qualitat de vida”, ha postil·lat Carmina Ballester.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari