Onda celebra el 8M amb maletes violetes carregades de llibres

Onda celebra el 8M amb maletes violetes carregades de llibres
02/03/2020 -

L’Ajuntament d’Onda celebra el “Dia Internacional de la Dona” amb una nova iniciativa: les maletes violetes carregades d’igualtat viatjaren pels centres escolars que fomenten la igualtat entre els més menuts.

“Les Maletes Violetes”, carregades d’igualtat entre homes i dones

La regidoria d’Igualtat amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona, diumenge que ve 8 de març ha creat un mes de març replet d’activitats dirigides a empoderar la dona ondense i destinades a les seues famílies, sobretot al públic infantil.

Les “maletes violetes” estaran disponibles a la biblioteca infantil de la Casa de la Cultura. Amb el lema “educant en igualtat guanyem tod@s”, estaran a la disposició de tots els centres educatius d’Onda perquè les maletes viatgen d’un col·legi a un altre.

“És una novetat que hem volgut oferir enguany per a potenciar una mirada més oberta entre els més menuts, fugint de tòpics i creant els fonaments per a una igualtat real”, ha destacat Elena Albalat, regidor de Recursos Humans, Igualtat i Seguretat Ciutadana. La sol·licitud de les mateixes es realitzarà acudint a la mateixa biblioteca.

Programació especial “Dia Internacional de la Dona”

El consistori inaugura la programació del Dia Internacional de la Dona amb un taller d’autoprotecció i defensa personal, impartit per la Policia Local i dirigit exclusivament a dones majors de 25 anys, i una altra activitat d’Amigurumi, una tècnica japonesa que consisteix a teixir objectes xicotets. Aquest últim curs s’imparteix per l’Associació Multilabor i està dirigit a les dones i les seues famílies.

Autoprotecció i Defensa Personal

El taller d’Autoprotecció i Defensa Personal es realitzarà en el Pavelló Víctor Cabedo, els dies 2,4,9,11,16 i 18 de març, de 17.30 a 18.45 hores. Les interessades es podran inscriure a la Casa de la Cultura o a través del telèfon 964 60 28 58.

Amigurumi

Per part seua, el taller d’Amigurumi o de tècnica japonesa, es realitzarà a la Biblioteca infantil, els dies 2, 9, 16 i 23 de març, de 18.00 a 19.00 hores. Es podran inscriure a la Biblioteca Infantil.

‘Digitalitzades. Habilitats digitals per a la millora bàsiques i per a la millora de l’ocupació’

Des de la regidoria d’Igualtat promouen els tallers Digitalitzades que consisteixen en l’explicació de les habilitats digitals bàsiques, els dies 23,24 i 25 de març d’11 a 13.30 hores a la Sala d’informàtica de la Casa de la Cultura.
La inscripció a aquest taller es podrà fer de manera presencial en l’àrea d’igualtat de la Casa de la Cultura o bé telefonant al 964 60 28 58.

L’altre taller que s’ofereix és per a millorar la cerca de treball a través del maneig digital, s’impartirà els dies 6,7 i 8 d’abril, d’11 a 13.30 hores a la Sala d’informàtica de la Casa de la Cultura.

Tots dos tallers són un projecte impulsat per Fundació Cibervoluntarios, Fundació Dones i Google.org, dirigits a dones majors de 16 anys per als mesos de març i abril respectivament.

Cicle Conta-contes per a la Igualtat

A més, es comptarà amb un cicle de compte-contes per a “aconseguir fomentar la igualtat des de menuts”, segons comenta Elena Albalat, regidor de Recursos Humans, Igualtat i Seguretat Ciutadana.

Entre els contes que oferiran estan “El Dragon Zog”, “Conte contat en igualtat”, “Peppa Pig va al dentista” i “Tarzana i l’elefanta Rosa”.

“Les dones tenim a les nostres mans l’obligació de triar el paper que volem jugar dins de la societat, i per a això necessitem el suport d’homes i dones”, ha posat l’accent Albalat.

Acte Institucional Dia Internacional de la Dona

A les 18.30 hores en la Cassola es realitzarà en acte institucional del Dia Internacional de la Dona, s’estrenarà un vídeo realitzat per 8 dones que representen la identitat femenina en tots els àmbits de la societat ondense. I per a clausurar-ho el duet “Big Mama Montse and Sister Marion”, actuarà a Onda en un concert en el qual es fusionarà veu i piano.

Teatre en la Cassola

L’àmplia programació del Dia de la Dona oferirà als alumnes d’Educació Secundària Obligatòria una proposta de dansa i teatre titulada “Besa’m 2.0” amb l’actriu, Pepa Cases, els dies 10 i 11 de març a la Casa de la Cultura.
A continuació, es realitzarà un taller diàleg entre els alumnes i l’artista per a tractar el tema de la igualtat.

Polítiques d’Igualtat de caràcter transversal

L’Ajuntament d’Onda, a través de la declaració institucional dels grups municipals conformats per Partit Popular, Partit Socialista i Compromís garanteixen el camí cap a la plena igualtat entre homes i dones, aprovant acords per a elaborar polítiques d’igualtat de caràcter transversal i comprometent-se a realitzar un seguiment d’aquestes.

Així mateix, l’edil afig que aposten per la igualtat entre homes i dones, i ho fan “aplicant polítiques que fomenten la conciliació, la no discriminació de la dona i apostant pel Pacte Valencià contra la violència masclista i de gènere”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari