Onda presenta el seu projecte de ciutat intel·ligent i es consolida com a referent nacional d'innovació pública

Onda presenta el seu projecte de ciutat intel·ligent i es consolida com a referent nacional d'innovació pública
17/09/2020 -

L’Ajuntament d’Onda ha celebrat aquest matí, en el Museu del Taulell Manolo Safont, una jornada per a presentar el seu projecte de Smart City que li ha valgut per a consolidar-se com a referent nacional d’innovació pública, ja que va ser premiat per l’associació nacional d’empreses tecnològiques ASLAN.

Onda Smart City és un projecte ambiciós impulsat per l’Ajuntament i cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en l’execució i desenvolupament de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat. Entre els punts més ressenyables de la iniciativa es troba la instal·lació de sensors que prevenen els incendis forestals; contenidors que informen del nivell d’ompliment per a dissenyar millors rutes de recollida; la motorització ambiental de zones verdes; el mesurament del nivell de trànsit, o un localitzador intel·ligent d’aparcaments.

L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha sigut l’encarregada d’inaugurar aquest esdeveniment que ha servit per a compartir experiències entre sector públic, empreses i ciutadania. “No és casualitat que Onda siga reconeguda com una de les ciutats més innovadores d’Espanya, darrere d’aquest projecte aquesta el dur treball de tècnics, empreses i la veu dels veïns per a desenvolupar aplicacions intel·ligents que ens permeten millorar com a ciutat sostenible, eficient i acollidora. Perquè al final el valor no són els premis que hem aconseguit, sinó com repercuteix la innovació i tecnologia entre els nostres veïns”, ha apuntat la primera edil.

A continuació, s’han desenvolupat dues taules redones sota el títol de ‘Cap a un futur sostenible’, amb la intervenció de representants de les empreses Nunsys, Pavapark i els regidors d’Innovació, Vicent Bou, i de Promoció Econòmica, Maria Baila; i ‘Innovació i qualitat de vida’, amb ponències del dirigent de l’empresa FCC, el comissari de la Policia Local i una representant veïnal. La tècnica de l’àrea de gestió de fons FEDER, Rosana Capella, també ha explicat amb detall tota l’estratègia europea EDUSI que s’està executant des de l’Ajuntament d’Onda.

Innovació enfront de la Covid

D’altra banda, Ballester també ha posat l’accent en la importància de la tecnologia per a fer front a la pandèmia per coronavirus. “Aquest govern municipal no escatimarà recursos en totes aquelles actuacions que ens ajuden a mantenir el virus lluny, com l’ús pioner de la nanotecnologia en edificis públics que activa l’acte-neteja i desinfecció amb llum solar i pluja”.

En la jornada, que s’ha retransmés en directe a través de les xarxes socials de l’Ajuntament d’Onda, també s’ha donat a conéixer l’aplicació mòbil per la qual els usuaris, entre moltes altres coses, obtindran en directe dades sobre la qualitat de l’aire i el soroll ambiental.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari