Arranquen les obres de reforma i adequació dels centres educatius Baltasar Rull, Mestre Caballero i Pio XII d'Onda

L’Ajuntament avança la inversió per a agilitar les obres i garantir la seguretat de l’alumnat i docents durant el curs

Arranquen les obres de reforma i adequació dels centres educatius Baltasar Rull, Mestre Caballero i Pio XII d'Onda
29/06/2020 -

Durant aquesta setmana començaran les obres de reforma i adequació, en el marc del pla Edificant de la Generalitat Valenciana, dels centres educatius Baltasar Rull, Mestre Caballero i Pius XII d’Onda. L’Ajuntament, a més de tramitar els projectes, ha avançat la inversió per a sufragar les obres amb la finalitat de garantir el començament de les actuacions durant aquestes dates i evitar que no afecten la seguretat dels alumnes i docents ni a la qualitat educativa.

Sobre aquest tema, la regidora d’Educació i Formació, Estela Badenes, ha explicat que “des de l’Ajuntament hem assumit la gestió dels projectes i els costos de les obres, adquirint un compromís amb la comunitat educativa i confiant que la Generalitat assumisca les seues competències i pague el que els correspon al més prompte possible. Aquest govern municipal no està disposat a posar en joc la seguretat i la qualitat educativa del nostre alumnat”.

En concret, en el CEIP Baltasar Rull procediran a reformar i adequar les zones exteriors, a construir un magatzem per al gimnàs i a ampliar la cuina, mentre que en el col·legi Mestre Caballero milloraran la zona de circulació exterior amb una coberta entre edificis i, per part seua, en el Pius XII també remodelaran la zona exterior de l’edifici mitjançant la construcció d’una rampa d’accés, un mur de contenció i la formigonada de les àrees d’arena.

Inversió total de 6,3 milions

La inversió total que la Generalitat valenciana s’ha compromés a assumir en els centres educatius d’Onda ascendeix a 6,3 milions d’euros, incloent-hi l’ampliació de la Secció Serra d’Espadà, per a la qual destinaran la major part.

Cal recordar que el Pla Edificant per a Onda va ser aprovat a principis de l’any 2019, encara que el projecte va quedar paralitzat i no es va reactivar fins a juliol, amb l’entrada del nou equip de govern, la qual cosa va obligar a posposar l’execució de les obres fins a l’arribada de la pròxima temporada estival per a garantir la seguretat dels alumnes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari