Onda espera la resolució de Generalitat per a reincorporar a les infermeres escolars

Ballester: “S’ha imposat el sentit comú als vetos polítics i aviat les infermeres podran tornar als col·legis”

Onda espera la resolució de Generalitat per a reincorporar a les infermeres escolars
01/10/2020 -

Després de la rectificació pública del conseller d’Educació, Vicent Marzà, l’Ajuntament d’Onda espera la resolució de la Generalitat Valenciana sobre les infermeres escolars per a poder reincorporar-les com més aviat millor als centres educatius de la ciutat. Marzà va reconèixer ahir en Les Corts Valencianes que Educació no implantarà el programa específic d’infermeria escolar com van prometre i dóna via lliure als ajuntaments perquè ho duguin a terme.

D’aquesta manera, es resol el conflicte generat després de l’ordre del director territorial d’Educació, Alfred Remolar, de denegar l’accés a aquestes professionals sanitàries als col·legis d’Onda. Segons el conseller, les infermeres podran tornar a desenvolupar el programa de salut escolar en les instal·lacions educatives sempre que estigui d’acord el Consell Escolar, hi hagi un projecte validat, sigui compatible amb el pla de contingència i es demostri que les infermeres no siguin vector de contagi. Requisits que compleix Onda, ja que el curs passat ja es va desenvolupar el programa amb el beneplàcit de la comunitat educativa i es va remetre a conselleria un projecte de salut escolar que també es pot consultar en la web municipal. A més, l’Ajuntament es compromet a realitzar test PCR periòdics a les infermeres.

Per tot això, des del govern municipal d’Onda insistiran a la direcció territorial d’Educació perquè remeti per escrit la resolució que va avançar Marzà amb la condició que les infermeres puguin continuar prestant la labor preventiva i sanitària als alumnes onders.

L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha manifestat que “celebrem que s’hagi imposat el sentit comú als vetos polítics i aviat les infermeres podran tornar als col·legis, que és el lloc on són més útils i necessàries, i més davant una pandèmia”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari