Onda sumarà un nou recurs turístic i cultural amb la remodelació de la presó del segle XVI

El consistorio acondicionará la antigua cárcel de la Font de Dins para abrirla al público durante el próximo año

Onda sumarà un nou recurs turístic i cultural amb la remodelació de la presó del segle XVI
14/07/2020 -

L’Ajuntament d’Onda posarà en marxa el projecte de remodelació de l’edifici que albergava l’antiga presó d’Onda, construïda en el segle XVI i situada en una de les places més emblemàtiques de la ciutat, com és la Font de Dins.

“L’objectiu és sumar un nou recurs turístic i cultural a la ciutat i oferir al visitant una nova experiència única per a complementar el seu recorregut per la ciutat”. Així ho han anunciat l’alcaldessa, Carmina Ballester, i la regidora de Promoció Econòmica, Maria Baila, després de visitar les dependències durant aquest matí. Les edils han explicat que el govern municipal contractarà una empresa especialitzada perquè execute el projecte de remodelació i interpretació de les diferents estades de l’antic edifici.

L’actuació contempla la reposició de cadenes i altres elements característics de la presó així com la sonorització de l’espai i l’enlleïment de les parets. A més, s’instal·larà un modern sistema d’il·luminació per a fer més atractiva la visita turística.

“Des de l’equip de govern decidim apostar per la presó perquè és un dels grans recursos patrimonials que ens queda per condicionar i convertir en recurs turístic, sumant així nous atractius de qualitat a la nostra ciutat que puguen servir com a reclam a nous visitants. A més, amb la presó complementem i allarguem el recorregut per Onda, la qual cosa provocarà que els turistes es queden més temps a la ciutat i consumisquen en els restaurants, comerços i hotels”, ha destacat Baila.

Un altre dels encants de l’edifici de la presó és la sala del rellotge, situada damunt de les dependències carceràries, que dóna l’hora a tots els veïns del carrer San Miguel i La Safona.

Onda, tant a tan poc

Cal recordar que l’Ajuntament ha activat durant l’estiu la campanya promocional d’abast autonòmic ‘Onda, tant a tan poc’ per a posar en valor tota l’oferta del municipi i atraure el turisme de proximitat. Totes les activitats es realitzen amb totes les mesures de seguretat i protocols de prevenció recomanats per a evitar el contagi per Covid-19.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari