Onda continua executant el pla d'embelliment Onda Bonica amb la remodelació del solar de la Serratella

Onda continua executant el pla d'embelliment Onda Bonica amb la remodelació del solar de la Serratella
06/10/2020 -

L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha presentat aquest matí l’última actuació del pla d’embelliment Onda Bonica per a enguany, la remodelació del solar del carrer Serratella. L’objectiu és ordenar urbanísticament la parcel·la i crear una zona d’aparcament d’un únic sentit al costat d’un recorregut per als vianants, que substituirà a l’actual solar que usen com a pàrquing improvisat.

El pressupost de licitació d’aquesta actuació és de 47.849 euros i l’empresa constructora que s’encarregarà de l’execució és la signatura ondera Construcciones Ródenas i el projecte ha sigut realitzat per Vielca Enginyers.

D’aquesta manera, l’Ajuntament culmina la primera fase d’Onda Bonica, sumant un total de nou actuacions que s’estan duent a terme durant aquest any amb una inversió total de 426.000 euros. El compromís del govern municipal és noves inversions en cada pressupost municipal amb l’objectiu d’actuar en tots aquells espais degradats de la ciutat o que requerisquen una millora de l’accessibilitat, atenent d’aquesta manera les demandes dels diferents barris, i donant especial rellevància a la ceràmica ondera en cada actuació. A més, el pla també contempla que totes les empreses constructores siguen d’Onda amb la condició d’incentivar l’ocupació local i dinamitzar l’economia.

“Aquest projecte respon a un triple objectiu: convertir Onda en un lloc més acollidor i accessible; traure la nostra ceràmica al carrer per a posar-la en valor; i generar noves oportunitats a l’economia ondera. Així ens vam comprometre i així ho estem complint”, ha apuntat la primera edil, qui també ha anunciat que el govern municipal ja està treballant en la pròxima edició d’Onda Bonica per a 2021.

Onda Bonica 2020

Al condicionament del solar del carrer Serratella, en aquesta edició d’Onda Bonica li han precedit les següents actuacions:

Escales Moreria

Amb aquesta actuació en les escales del barri de la Moreria s’ha millorat l’accessibilitat entre dos carrers a diferents altures, dotant de personalitat a aquest espai tan emblemàtic del barri.

Túnel d’entrada

Els alumnes del Centre Ocupacional El Vaig moldre ja estan treballant en el gran mosaic ceràmic que revestirà el túnel d’entrada a Onda. El trencadís ha sigut donat pel grup Pamesa.

Plaza España

La remodelació d’una zona de l’emblemàtica Plaza España ja està quasi culminada amb nous jocs infantils, afegint dos molls, un tobogan, una caseta de fusta, un balancí i una estructura de jocs de fusta amb dues torres i dos tobogans. A més, s’ha obert l’espai per a guanyar amplitud i poder acollir millor els esdeveniments, espectacles i fires.

Font de la Força

La Font de la Força ha passat de ser un espai degradat a zona de visita obligada amb un gran mural ceràmic i la instal·lació de bancs per al descans de les persones. S’ha rescatat acuradament la pila de pedra que s’ha aprofitat per a la nova font.

Parc Crist Obrer

Una altra zona que eixirà guanyant és el Parc Crist Obrera. L’actuació consisteix a fer accessible l’espai, per a això s’està treballant en la demolició de tots els paviments existents i la pèrgola. A més, s’augmentarà la superfície pavimentada.

Pàrquing Baltasar Rull

Atenint les queixes dels veïns davant la falta d’aparcament en la zona, s’ha executat un pàrquing al costat del Molí de la Reixa, en la parcel·la conjunta al CEIP Baltasar Rull.

Parc Carrer Cervantes

Amb l’objectiu prioritari de millorar la seguretat dels xiquets i vianants, s’està actuant al parc del carrer Cervantes on s’encintaran les zones verdes amb una vorada de formigó amb doble capa i es tancaran els passos oberts que donen a la carretera. Es pavimentarà tot amb rajoles de gres porcellànic.

Plaça 8 de març

Finalment, s’ha realitzat una triple actuació al voltant de la plaça 8 de març, una zona residencial molt habitada i en la qual els veïns han traslladat a l’equip de govern la seua problemàtica. Allí, s’ha ampliat el pàrquing públic per a solucionar els problemes d’aparcament que pateixen els veïns, s’ha traslladat el Workout al parc de la Ceràmica per a acabar amb els sorolls i les molèsties als veïns i, en el seu lloc, s’han instal·lat jocs infantils per als més xicotets, aprofitant la superfície embuatada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari