Els representants turístics d'Onda consensuen mesures per a impulsar Turisme Intel·ligent

Els representants turístics d'Onda consensuen mesures per a impulsar Turisme Intel·ligent
11/04/2021 -

L’Ajuntament d’Onda ha reunit empreses i representants vinculats al sector del Turisme per a presentar un avanç dels resultats d’un diagnòstic que ha realitzat l’empresa especialitzada TMR Experience, i recollir les seues opinions i aportacions per a impulsar el Turisme Intel·ligent.

Així, el consistori continua amb la seua aposta per avançar com a destinació turística i el desenvolupament del Pla Director de Turisme Intel·ligent amb l’objectiu d’oferir les millors experiències als visitants i sumar noves oportunitats de negoci a la ciutat, gràcies a l’excel·lència dels recursos, la innovació i al desenvolupament sostenible.

Entre les propostes acordades destaca la millora de la senyalització turística i dels panells interpretatius de la ciutat en les quals ja està treballant la regidoria de Turisme, així com una reestructuració de la web municipal de turisme que està duent a terme l’Ajuntament per a fer més fàcil la navegació dels usuaris a l’hora de conéixer els horaris i activitats.

Un altre dels temes tractats en la reunió ha sigut la possibilitat de crear paquets d’experiències per a fer que les visites dels turistes a Onda siguen inoblidables, així com aprofitar el lideratge industrial de la ciutat i la tradició ceràmica per a millorar l’oferta de Turisme artesanal lligada a la ceràmica.

Sobre aquest tema, l’edil responsable de l’àrea de Turisme de l’Ajuntament d’Onda, María Baila, ha destacat que: “Volem convertir Onda en un referent del turisme per tots els recursos i atractius que ofereix. Per això, treballem per a crear noves oportunitats de negoci i que el nostre municipi cresca en sostenibilitat i accessibilitat”.

Cal destacar que Onda va ser reconeguda com a ciutat de la Ciència i la Innovació i ha sigut premiada en l’àmbit nacional pel seu projecte de Smart City. Amb el pla de Desenvolupament de Turisme Intel·ligent Onda torna a apostar per la tecnologia per a millorar l’experiència dels visitants i fomentar el turisme d’interior.

Variada oferta

Onda compta amb una gran oferta turística de qualitat com la primera fortalesa accessible de la província, el Castell de les 300 Torres, i el centre històric, declarats Conjunt Històric i Artístic i Bé d’Interés Cultural, i un entorn natural molt atractiu amb senderes i cicle-rutes. A més, en aquests moments el municipi disposa de cinc museus i 260 places d’allotjament per a visitants, així com 4.700 places en restauració. Els turistes també poden gaudir de la seua ubicació estratègica, servint d’entrada al Parc Natural de la Serra Espadà.

Onda 2030

Aquesta iniciativa s’emmarca dins de l’estratègia que ha posat en marxa l’equip de govern municipal amb el pla d’acció Onda 2030, en concordança amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides i els objectius estratègics de l’Agenda Urbana Espanyola, per a avançar en la defensa i cura del medi ambient, la lluita contra la desigualtat, la justícia social, la salut dels veïns i el desenvolupament sostenible.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari