Onda, Morella, Nules i Vinaròs sumen restriccions per transmissió comunitària del COVID-19

A més, la Comunitat Valenciana tancarà el seu perímetre demà divendres i durant 7 dies

Onda, Morella, Nules i Vinaròs sumen restriccions per transmissió comunitària del COVID-19

Onda, Nules, Morella i Vinaròs comptaran amb més restriccions a partir de demà després de detectar-se transmissió comunitària continuada de COVID-19. Així ho acaba d’anunciar la Consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, en una roda de premsa al costat del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, que també ha anunciat el tancament perimetral de tota la Comunitat Valenciana per a frenar l’avanç de la pandèmia.

Tal com ha assenyalat Barceló, Onda, que ja comptava amb restriccions per l’avanç del coronavirus en la localitat, no ha millorat la seua situació, per la qual cosa el municipi, juntament amb Vinaròs, Nules i Morella, tindrà mesures més estrictes de contenció durant 14 dies naturals a partir de la seua publicació en el DOCV de demà divendres 30 d’octubre.

Aquestes mesures, que es coneixeran amb més detall demà, inclouen principalment la reducció d’aforaments en vetlatoris, celebracions, enterraments, zones comunes d’hotels i allotjaments i centres comercials al 30%; i del 50% com a màxim en mercats ambulants, sales culturals i d’espectacles, etc. També hi haurà restriccions en poliesportius, també amb limitació en els aforaments i sense possibilitat de compartir vestuari, per exemple.

D’aquesta manera, demà, una vegada es publique, entraran en vigor totes les mesures detallades, que s’estendran 14 dies com a mínim, segons l’evolució de la pandèmia del coronavirus en aquests municipis. Respecte a la possibilitat de confinar aquestes localitats, al costat de les valencianes i alacantines que també tenen transmissió comunitària, Barceló ha volgut deixar clar que no es considera aquesta possibilitat de moment.

Malgrat que aquests límits afecten tan sols aquests casos, el conjunt de la Comunitat Valenciana es tancarà perimetralment a partir de demà divendres a les 12.00 hores i durant una setmana, amb l’objectiu, segons ha explicat el líder del Consell, Ximo Puig, “de protegir la salut de les valencianes i els valencians, ja que no cal decidir-se entre salut i economia”.

Diversos municipis ja s’havien avançat a l’anunci d’aquesta nit, com Nules i Vinaròs. En aquest sentit, Barceló ha agraït el treball i col·laboració dels alcaldes i alcaldesses d’aquestes localitats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari