Onda incorpora a Esperanza, una assistent virtual que resoldrà dubtes a la ciutadania

El gobierno municipal incrementa su apuesta por las nuevas tecnologías tras recibir el Premio Nacional de Innovación Pública

Onda incorpora a Esperanza, una assistent virtual que resoldrà dubtes a la ciutadania
17/07/2020 -

L’Ajuntament d’Onda suma un nou membre en el seu equip per a millorar la comunicació directa amb la ciutadania i ajudar-los a resoldre els seus dubtes així com realitzar els seus tràmits en l’Administració. Es tracta d’Esperanza, un chatbot que s’ha instal·lat en la web municipal (www.onda.es) i que actuarà com a assistent virtual per a l’usuari.

Aquesta pionera tecnologia ha sigut impulsada des de l’àrea d’Innovació Pública del consistori, coordinada pel regidor Vicent Bou, i s’emmarca en l’estratègia del govern municipal per convertir Onda en ciutat intel·ligent, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels veïns, optimitzar els recursos públics i servir de major utilitat als veïns.

Per a activar a Esperanza l’usuari tan sols deu clicar en la icona de xat que trobarà en l’extrem dret de la web. Després, se li pot realitzar qualsevol pregunta i el robot tractarà de guiar al veí per la web fins a trobar el que cerca. Cal destacar que el xatbot es troba en període de prova i compta amb un sistema d’intel·ligència artificial que li permet aprendre constantment de les preguntes que realitzen els usuaris i millorar la seua capacitat de resposta i enteniment.

“Onda fa un pas més en la digitalització i modernització del municipi amb aquest nou assistent que pretén facilitar la vida al ciutadà i agilitar els tràmits amb l’administració pública”, ha destacat Vicent Bou.

Agilita la consulta del ciutadà

Fins al moment, entre les consultes més freqüents dels ondenses destaca la informació sobre la Covid-19, l’horari de les farmàcies de guàrdia, l’agenda d’activitats o les convocatòries públiques de subvencions. A més, aquest nou canal de comunicació informa l’usuari sobre la sol·licitud de cita prèvia amb els regidors i l’alcaldessa, així sobre com demanar hora en el servei d’atenció i tramitació (SAT). Esperanza també animarà al ciutadà a consultar el portal de transparència, els pressupostos de l’Ajuntament i els vídeos actes dels Plens. Una altra de les possibilitats que executa el xatbot és l’accés a l’app Onda Incidències que permet comunicar qualsevol desperfecte en el municipi.

Premi Nacional d’Innovació Pública

Cal recordar que el projecte ‘Onda cap a una ciutat intel·ligent’ ha resultat vencedor en la XII Convocatòria de Premis Aslan en casos d’èxit de Transformació Digital en Administracions i Organismes Públics, en la categoria de dades obertes al ciutadà. Es tracta d’un reconeixement que atorga l’associació nacional d’empreses tecnològiques, Aslan, per als millors projectes desenvolupats cada any. Onda competia amb el Govern Basc i l’Ajuntament de Viladecans, que van ser els finalistes seleccionats entre els 65 projectes que es van presentar a la convocatòria.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari