"Som com tu", l'emotiu homenatge que llança Onda pel Dia Mundial de la Síndrome de Down

Ballester: “És un error perdre el talent de les persones amb síndrome de Down perquè aporten gran valor a les empreses”

21/03/2022 -

L’Ajuntament d’Onda ha realitzat un vídeo homenatge amb motiu del Dia Mundial de la Síndrome de Down que recull els testimoniatges de tres onders amb trisomia 21 al costat dels seus familiars i afins.

Els emotius testimoniatges de Víctor, Salva i Vanesa deixen constància de les barreres socials i laborals que han trobat en la seua vida. Els seus afins han reivindicat que són tan aptes com qualsevol persona per a dur a terme les seues funcions.

Els tres afirmen que no és una cosa dolenta tindre síndrome de Down i que no són diferents de la resta. També denuncien el tracte i les mirades jutjadores de la gent, però se senten agraïts per tots aquells que els han brindat una oportunitat.

La primera edil ha apuntat que “amb aquest homenatge volem reivindicar la igualtat d’oportunitats laborals de les persones amb Síndrome de Down. Creiem que és un error desaprofitar el seu talent perquè poden aportar gran valor a les empreses en reforçar qualitats com l’empatia o l’optimisme.”

Els protagonistes

Els tres joves onders de 26, 29 i 26 anys respectivament, formen part del club onders d’esports adaptats Adaponda que promou l’esport en aquest col·lectiu.

La passió de Vanesa per les sevillanes, l’entusiasme de Víctor per la fotografia taurina o les ganes de Salva per continuar els seus estudis és el clar exemple que la seua capacitat intel·lectual no determina ni defineix el seu valor professional.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari