Onda suspén la Fira i destinarà els recursos a reforçar la prevenció davant la Covid-19

Onda suspén la Fira i destinarà els recursos a reforçar la prevenció davant la Covid-19
31/08/2020 -

L’equip de govern ha pres aquesta decisió històrica després d’escoltar als col·lectius i representants de la festa i comprovar el creixement exponencial del nombre de contagis en tota Espanya durant les últimes setmanes. L’alcaldessa també ha anomenat aquest matí als portaveus dels grups polítics de l’oposició per a informar-los de la notícia.

“En aquests moments la prioritat és la salut dels onders i evitar riscos innecessaris. Per això, amb tot nostre pesar entenem que no és moment de festes, sinó de ser responsables i de cuidar-nos entre tots”, ha manifestat Ballester en la compareixença pública d’aquest matí.

L’alcaldessa també ha recordat a la població que “estem en una pandèmia i que, en aquests moments, l’única cosa realment important és preservar la nostra salut i la dels nostres. Som conscients que tota acció política que es desvie d’aquest objectiu podria tindre les pitjors conseqüències. És moment que el poble d’Onda torne a demostrar que junts podem fer front a aquest contratemps i tirar avant més forts, com tantes vegades en la història hem fet”.

Malgrat la suspensió de festes, es manté la festivitat local del dilluns 19 d’octubre així com el calendari escolar fixat per Conselleria d’Educació i els centres educatius, quedant establida la setmana del 19 al 23 d’octubre com no lectiva.

Crida a la responsabilitat

Cal recordar que per a intentar mitigar la propagació del virus l’Ajuntament ja va ordenar el tancament de casals fins que les autoritats sanitàries advertisquen d’una remissió de la pandèmia. La Policia estarà vigilant durant aquests mesos i imposarà sancions. L’alcaldessa ha fet una crida al sentit comú i responsabilitat, apuntant que “com més responsables siguem ara, més prompte podran reobrir els casals i podrem recuperar la nostra Fira”.

Així mateix, el govern municipal continua desinfectant cada dia els carrers de la ciutat així com espais públics com a parcs infantils, jardins i mobiliari urbà.

Pacte ‘Tots per Onda’

D’altra banda, l’Ajuntament porta implementant des del mes de maig passat les 33 mesures reflectides en el pacte social, econòmic i polític ‘Tots per Onda’ per a afrontar la crisi de la Covid-19, dotat amb una inversió inicial de 6,3 milions d’euros. Unes actuacions que es reforçaran ara mitjançant els recursos que anaven destinats a Fira d’Onda.

Les entitats locals i provincials que s’han sumat al pacte són: ASCER, ASHOTUR, Cambra de Comerç, CEEI, HosturiOnda, Càritas, Onda Centre Comercial, Cooperativa-Caixa Rural, Creu Roja Espanyola, Associació Quisqueya Onda així com amb tots els grups polítics municipals de l’Ajuntament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari