Onda ofereix ajuda a persones vulnerables i suspén les liquidacions d'impostos

Onda ofereix ajuda a persones vulnerables i suspén les liquidacions d'impostos
16/03/2020 -

L’Ajuntament d’Onda acaba d’activar un Pla d’Acció amb deu mesures extraordinàries per a atendre les persones vulnerables mentre dure l’estat d’alarma, entre les quals també s’inclouen bonificacions fiscals per a autònoms i comerciants així com la suspensió temporal de la liquidació de taxes i impostos per a tots els veïns.

“Cadascun de nosaltres, com a ciutadans o com a responsables públics, hem de fer tot el que siga a les nostres mans perquè aquesta greu crisi acabe al més prompte possible. És la nostra responsabilitat, com a ciutadans, complir amb les normes i, com a Ajuntament, ens deixarem la pell per a estar al costat dels qui més ens necessiten i no ser una càrrega per als nostres autònoms i comerciants”, ha explicat la primera edil.

A les propostes que va anunciar ahir l’alcaldessa, Carmina Ballester, se sumen unes altres d’especial interés com el manteniment del servei de menjador per a les famílies que rebien ajuda municipal així com per a les persones majors que necessiten aquest servei de menjar a casa. A més, l’Ajuntament augmentarà les ajudes en aliments a les famílies necessitades i agilitarà la tramitació.

D’altra banda, els establiments, terrasses i locals comercials als quals se’ls ha ordenat tancar la seua activitat tindran bonificacions en la taxa d’ocupació de via pública i de la del tractament de residus urbans. I també es retornarà als ciutadans les taxes ja cobrades pels cursos d’activitats municipals que s’han cancel·lat, com Escola Oberta i Escola de Teatre, així com la devolució de les taxes als usuaris del Centre de Dia pels dies que romanga tancat.

Ballester també ha explicat que es bonificarà l’impost de vehicles de tracció mecànica l’impost de vehicles per a aquells catalogats com a comercials i que, des de l’Ajuntament, se sol·licitarà a la Diputació l’ajornament dels interessos de demora pel pagament de l’IBI i impostos municipals.

Servei d’acompanyament

Una altra iniciativa nova és la creació d’una xarxa d’ajuda professional per a les famílies que puguen veure’s afectades pel coronavirus, posant a la seua disposició els professionals municipals experts en serveis socials, infermeria o psicologia.

Servei d’atenció domiciliària

Tal com va anunciar ahir, l’Ajuntament ha ampliat el servei municipal d’atenció domiciliària que ve prestant perquè els professionals que assisteixen a les persones majors també cobrisquen altres necessitats bàsiques com a compres d’aliments, medicaments o qualsevol altre producte de primera necessitat. Així mateix, s’eliminen els requisits econòmics per a ser beneficiari d’aquest servei amb la finalitat que totes les persones susceptibles el puguen sol·licitar a través de Serveis Socials de l’Ajuntament.

El consistori ja ha habilitat dues línies telefòniques per a recollir les demandes dels ciutadans, en horari de 9 a 13 hores, com són el 666 044 078 i el 666 042 720.

Servei de neteja i desinfecció

Finalment, una vegada passada el temporal de pluges, l’Ajuntament posarà en marxa un servei especial de neteja i desinfecció pels carrers de la ciutat, mitjançant l’aigualeig amb aigua a pressió i desinfectant.

PLA D’ACCIÓ SANITARI, SOCIAL I ECONÒMIC DE L’AJUNTAMENT D’ONDA DAVANT LA CRISI DEL CORONAVIRUS

PRIMER.– L’Ajuntament d’Onda ampliarà el servei municipal d’atenció domiciliària per a cobrir les necessitats dels majors i persones dependents.

Aquest servei es prestarà per professionals que assistiran a les persones majors i cobriran les necessitats bàsiques com a assistència, compres d’aliments, medicaments o qualsevol altre producte de primera necessitat.

SEGON.– L’Ajuntament mantindrà un servei de menjador, preparant el menjar per a portar, per a aquelles famílies que rebien ajuda municipal per al menjador. I per a persones majors que necessiten aquest servei de menjar a casa.

TERCER.– L’Ajuntament augmentarà les ajudes en aliments a les famílies necessitades i agilitarà la tramitació.

QUART.- L’Ajuntament crearà una xarxa d’ajuda professional a les famílies que puguen veure’s afectades per algun cas del Covid-19. Professionals municipals.

CINQUÉ.– L’Ajuntament deixa en suspens les liquidacions de les taxes i impostos als veïns.

SISÉ.– L’Ajuntament bonificarà la taxa d’ocupació de via pública i la del tractament de residus urbans a les terrasses i locals comercials als quals se’ls ha ordenat tancar la seua activitat.

SETÉ.– L’Ajuntament retornarà les taxes ja cobrades pels cursos d’activitats municipals que s’han cancel·lat, Escola Oberta, Escola de Teatre o la devolució de les taxes als usuaris del Centre de Dia pels dies que romanga tancat.

SETÉ.– L’Ajuntament sol·licitarà a la Diputació l’ajornament dels interessos de demora pel pagament de l’IBI i impostos municipals, així com es bonificarà l’impost de vehicles de tracció mecànica l’impost de vehicles per a aquells catalogats com a comercials.

HUITÉ.– L’Ajuntament realitzarà el pagament immediat a proveïdors de les factures pendents.

NOVÉ.– L’Ajuntament reforçarà el servei de neteja de les vies públiques i les instal·lacions municipals amb desinfectants.

DÈCIM.– Totes aquestes mesures finalitzaran quan l’estat d’alarma es done com finalitzat i la situació torne a la normalitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari