Onda realitza test Covid-19 als usuaris i treballadors del Centre de Dia

Valero: “Complim amb el nostre compromís i financem les proves perquè no podem jugar amb la salut dels nostres majors”

Onda realitza test Covid-19 als usuaris i treballadors del Centre de Dia
01/09/2020 -

L’Ajuntament d’Onda, tal com es va comprometre, ja ha realitzat tests serològics per a la detecció de Covid-19 als 50 usuaris i treballadors del Centre de Dia. Els resultats s’han remés a Salut Pública, dependent de Conselleria de Sanitat, perquè en prengueu coneixement i actuació per a prevenir brots. A més, se’ls ha exigit que realitzen tests periòdics als grups de risc d’Onda com són els majors usuaris de centres assistencials.

Així mateix, el govern municipal també finançarà els tests als usuaris i treballadors de la residència de majors així com dels habitatges tutelats.

Cal recordar que aquest compromís sorgeix de l’aprovació en el Ple del 8 de juliol, per unanimitat de tots els grups polítics, d’una proposta per a sol·licitar al govern autonòmic la realització de proves de detecció del coronavirus al col·lectiu esmentat. Així es va traslladar a la conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives així com a la de Sanitat Universal i Salut Pública. Com que no es va rebre cap resposta, l’Ajuntament ha decidit actuar.

Sobre aquest tema, l’edil de Benestar Social, Óscar Valero, ha comentat que “hem complit amb el nostre compromís i financem les proves perquè no podem jugar amb la salut dels nostres majors. Esperem que la Generalitat, que té les competències, actue d’una vegada i no ignore les demandes dels municipis per a la realització massiva i periòdica de proves, perquè la prevenció i el monitoratge és l’única manera de fer front al virus i evitar més desgràcies”.

L’equip de Ballester continuarà reclamant a la Generalitat que realitze les proves que permeten obtenir una informació clau per a prevenir i aïllar futurs contagis, garantir la seguretat dels treballadors i l’atenció dels residents i els seus familiars.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari