Onda realitza tests serològics a tota la plantilla de Policia Local i Protecció Civil com a mesura preventiva

Onda realitza tests serològics a tota la plantilla de Policia Local i Protecció Civil com a mesura preventiva
18/05/2020 -

L’Ajuntament d’Onda ha començat a realitzar tests serològics a la plantilla de la Policia Local i Protecció Civil per a determinar si han sigut contagiats per la Covid-19, com a mesura preventiva cap als efectius que conformen un dels grups que major exposició tenen amb els ciutadans. Cal recalcar que aquesta actuació ha sigut finançada per l’empresa local Asoko.

Fins al moment, els 16 funcionaris i voluntaris de Protecció Civil que ja s’han fet les proves serològiques quantitatives han donat negatiu. De manera escalonada, i amb l’objectiu d’evitar contagis amb un altre company en cas de positius, durant aquesta setmana altres 14 policies es realitzaran les proves. Finalment, la setmana del 25 de maig es realitzarà el test als últims 16 efectius, completant la totalitat de membres de la plantilla.

Sobre aquest tema, l’edil de Seguretat Ciutadana, Recursos Humans i Igualtat, Elena Albalat, ha assenyalat que “fa mesos que estemdemanant a Generalitat i al Ministeri de Sanitat, màximes autoritats en aquesta crisi sanitària, que realitzen tests als treballadors essencials que estan ajudant a combatre el virus dia a dia, com és el cas dels agents de Policia Local. Davant la seua negativa, hem pres la iniciativa des de l’Ajuntament en col·laboració amb empreses locals. I continuarem treballant aquesta línia, perquè hem de cuidar a les persones que ens protegeixen com la Policia i Protecció Civil, dos pilars bàsics quant a garantia de seguretat, ordre i control de la ciutat”.

Comité de Seguretat i Salut

Onda continua reforçant el protocol de seguretat per als funcionaris prenent diferents mesures, entre les quals destaquen: mesurar la temperatura corporal a tots els funcionaris i efectius de la Policia Local, quan comencen la seua jornada, amb l’objectiu d’atendre la seua salut i prevenir infeccions per coronavirus.

Aquestes pautes van quedar contemplades en el Comité de Seguretat i Salut format pels sindicats i representants municipals, seguint les directrius del Ministeri de Sanitat.

Durant el període d’estat d’alarma, els agents estan extremant la higiene personal i la del vehicle, que és desinfectat diàriament i, respecte a l’organització, es realitzen torns de dotze hores seguides durant set dies i lliurança de catorze dies per a verificar que cap agent ha sigut contagiat i posseeix bon estat de salut.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari