Ballester presenta el gran pacte 'Tots per Onda' consensuat per les forces socials, econòmiques i polítiques

Esta hoja de ruta se aprobará en el Pleno del miércoles y dispone de 6,3 millones para llevar a cabo las propuestas conjuntas

Ballester presenta el gran pacte 'Tots per Onda' consensuat per les forces socials, econòmiques i polítiques
11/05/2020 -

L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha presentat aquest matí, en una roda de premsa telemàtica davant els mitjans de comunicació locals i provincials, les 33 propostes del gran pacte ‘Tots per Onda’. Es tracta d’un full de ruta que posa en marxa el govern municipal per a afrontar la crisi provocada per la Covid-19 i que ha sigut consensuada per les forces socials, econòmiques i polítiques.

L’alcaldessa ha aconseguit sumar les següents entitats locals i provincials: ASCER, ASHOTUR, Cambra de Comerç, CEEI, HosturiOnda, Càritas, Onda Centre Comercial, Cooperativa-Caixa Rural, Creu Roja Espanyola, Associació Quisqueya Onda així com amb tots els grups polítics municipals de l’Ajuntament. Totes elles han agraït aquesta iniciativa conjunta del govern municipal i han aportat interessants idees que incorporar al document final, el qual es divideix en tres blocs: pacte social per a la cura dels ondenses; pacte econòmic per a sumar oportunitats; i pacte polític per a una gestió útil.

“Aquesta és el nostre full de ruta per a eixir d’aquesta crisi, millorar el benestar dels nostres veïns i sumar oportunitats”, ha apuntat Ballester, qui ha recordat que la inversió total per a dur a terme aquestes accions és de 6,3 milions d’euros. El document s’aprovarà en el pròxim Ple municipal d’aquest dimecres i s’activarà de manera immediata per a millorar el benestar social dels ondenses, atendre les seues necessitats i fer front a la crisi de manera conjunta.

“Estem davant un dels majors reptes de la nostra democràcia que junts hem d’afrontar per a tirar avant. És moment que l’interés general s’impose als individualismes i les diferències polítiques. És moment de solidaritat, unitat i consens”, ha afegit Ballester.

A continuació, detallem les propostes que integra el pacte:

PACTE SOCIAL PER A la CURA DELS ONDENSES

1.Augment del Servei de neteja i desinfecció en tots els carrers i zones públiques d’Onda i en els edificis municipals.

2.Ampliació del Servei d’Atenció Domiciliària individualitzada per a majors, dependents, i sanitaris que resideixen a Onda.

3.Acompanyament emocional en la soledat de persones majors que no requereixen la dependència física fins i tot sent majors, però sí que se senten soles o aïllades a través de crides o visites domiciliàries.

4.Augment del Servei de Menjar a Casa per a les persones majors i les famílies que el necessiten, augment de la partida per a menjador Social Parròquia Sant Bartolomé i augment del personal municipal destinat a aquest servei.

5.Programa d’ajudes a les famílies: Increment del pressupost destinat a Ajudes a les famílies en 200.000 euros per a les persones que, a conseqüència de la COVID-19, tinguen dificultats econòmiques.

6.Creació d’una Mesa Social formada per Càritas, Quisqueya, Creu Roja i tècnics de l’Ajuntament per a l’anàlisi i seguiment de les mesures socials així com per a posar en comú les demandes socials dels ondenses.

7.Posada en marxa del servei de préstec de llibres de la Biblioteca Municipal a domicili per als grups de risc a través dels voluntaris de Protecció Civil.

8.Foment i reforç de la conciliació familiar amb la posada en marxa de l’Escoleta Oberta (per a alumnes que la Generalitat permeta tornar als col·legis) i l’ampliació de l’Escoleta d’Estiu a tot el període en el qual romanen tancats els col·legis, ateses les necessitats traslladades pels pares i mares. I augment de les ajudes guarderia, beca menjador i material escolar.

9.Ampliació de convenis de col·laboració amb les entitats socials com Creu Roja i Càritas que en aquests moments estan realitzant, en col·laboració amb l’Ajuntament, una gran labor solidària, prestant ajuda als col·lectius més vulnerables.

10.Durant el 2020 l’Ajuntament disposarà de 5 nous habitatges socials, 3 de nova construcció i 2 fruit del Conveni de Col·laboració Amb Caixa Rural d’Onda.

11.Dotació de material de prevenció per al personal municipal, així com reforç del Protocol de Seguretat Municipal per a extremar mesures de protecció als treballadors municipals quan s’incorporen al seu lloc de treball.

12.Repartiment de 41.000 màscares, en primer lloc, per a tots els ondenses majors de 55 anys i persones de grups de risc. I en un segon lliurament per a tots els veïns. S’ha realitzat un contracte de 60.000 euros per a la compra.

13. Augment de la seguretat ciutadana, perquè es complisquen les limitacions per espais i vies públiques. Conversió en zona de vianants d’avingudes.

PACTE ECONÒMIC PER A SUMAR OPORTUNITATS

1.Pagament immediat a proveïdors de les factures amb pimes i autònoms.

2.Cura de parcel·les en producció als agricultors majors.

3.Pla econòmic d’1 milió d’euros per als autònoms, comerciants o pimes d’Onda. Mínim 1.800 euros per als quals han mantingut la seua activitat. I 200 euros per als quals han cessat en la seua activitat.

4.Creació d’una campanya de conscienciació per a incentivar el consum en comerços locals i disseny de l’aplicació destinada a la venda en línia Onda Shopping, en col·laboració amb la Cambra de Comerç de Castelló.

5.Habilitar una inversió de 100.000 euros del pressupost local a programes de foment de l’ocupació, intensificant els cursos de formació, especialment per a reduir la bretxa digital i afavorir la inclusió social.

6.Ajudes per a empreses que contracten a veïns d’Onda, dotant de fins a 4.500 euros per contracte de llarga duració o indefinit.

7.Pla ‘Nova Oportunitat’: Amb una inversió total de 650.000 euros, 70 contractes a temps complet i 45 beques formatives.

8.Instal·lació de nous equips informàtics en espais municipals per a minimitzar la bretxa digital, des de la perspectiva de gènere i edat, a través de dispositius telemàtics al servei dels veïns.

9.Servei de digitalització de les cartes dels restaurants i bars i instal·lació de codis QR en els establiments per a llegir des dels dispositius mòbils personals, amb l’objectiu de prevenir el contacte de les cartes per part dels clients.

PACTE POLÍTIC PER A UNA GESTIÓ ÚTIL

1. Modificació del calendari fiscal de l’any 2020, retardant el pagament de l’IVTM, taxa de fems i taxa de guals, taxa de la campa municipal de camions i dels llocs de venda del mercat exterior.

2. La taxa d’ocupació de via pública per terrasses no es pagarà pel temps que el titular de la terrassa no puga fer ús d’aquesta. Ampliació de la superfície de les terrasses autoritzades per l’Ajuntament per a mantenir la seua capacitat en un possible escenari de mesures de distanciament físic sanitari entre persones.

3.Devolució de les taxes d’activitats municipals anul·lades: activitats formatives, Escoleta de Pasqua, Escola de Teatre…

4.Afavorir la fiscalitat municipal amb l’objectiu d’atraure noves inversions a Onda i sumar competitivitat a la indústria local.

5.Bonificació del 50% de l’ICIO a les empreses que s’instal·len en polígons logístics o industrials d’Onda.

6.Foment de la cultura de proximitat per a quan acabe l’estat d’alarma i promocionar el talent local en la programació d’activitats.

7.Campanya informativa sobre mesures de prevenció en comerços i edificis públics en valencià, a través de l’Agència de Promoció i l’ús del Valencià – AVIVA ONDA.

8. Campanya de foment de l’ús del certificat digital entre la ciutadania. S’informarà de com sol·licitar-ho, habilitant un canal de cita prèvia, i els passos a seguir per a usar-lo en els diferents tràmits electrònics.

9.L’Ajuntament d’Onda es compromet a activar inversions per un valor de 3 milions d’euros per a noves infraestructures que afavorisquen la creació de llocs de treballs, obertura de noves oportunitats comercials i turístiques, sostenibilitat mig ambiental i millors serveis als veïns, com reflecteixen els projectes següents: Millora de barris; millora d’accessibilitat i eliminació de barreres arquitectòniques; carril bici urbà i interurbà; millora de les àrees industrials; climatitzadors Piscina i Mercat Municipal; millora eficiència energètica en el CIM; Onda Bonica; centre cívic La Campaneta; millora d’espais culturals; i embarcador del Sitjar.

10.Aquest document de treball es mantindrà obert per a anar sumant to- dónes aquelles propostes útils per als ondenses.

11.L’Ajuntament d’Onda aprovarà en Ple aquest Pacte Tots per Onda i es compromet a la planificació, execució i control de totes les seues mesures.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari