L'Ajuntament i la Caixa Rural creen el programa ‘Tots per Onda’ d'habitatges de lloguer social

Valero: “Ens vam comprometre a no deixar a cap ondense arrere i treballem pel dret vital a un habitatge digne i assequible”

L'Ajuntament i la Caixa Rural creen el programa ‘Tots per Onda’ d'habitatges de lloguer social
23/02/2021 -

Tal com es van comprometre, l’Ajuntament i la Caixa Rural La nostra Senyora de l’Esperança d’Onda han acordat crear el programa ‘Tots per Onda’ d’habitatges de lloguer social per als onders amb major dificultat d’accés a una llar. Així, totes dues entitats subscriuran un conveni de col·laboració, amb una duració inicial de tres anys, pel qual la Caixa Rural cedeix al consistori dos immobles en perfectes condicions d’habitabilitat destinats a persones vulnerables.

Per part seua, el govern municipal es compromet a valorar les unitats de convivència candidates i gestionar l’assignació dels habitatges, a més d’incloure als beneficiaris, sempre que reunisquen els requisits de les bases generals, en el programa d’ajudes d’emergència social per a dotar-los de prestació econòmica amb la qual fer front al pagament de la renda i despeses de comunitat, aigua i llum. L’Ajuntament ja està redactant la normativa que reglarà l’ús d’aquestes cases i durant els pròxims mesos podran entrar a viure les primeres famílies.

Cal ressaltar que amb aquesta iniciativa, Onda sumarà un total de huit habitatges socials. En tres d’elles, situades als carrers Tremedal i La Llum, ja s’estan executant les obres de reforma integral i estaran preparades per a donar servei enguany. Aquesta actuació està cofinançada pels fons per al desenvolupament regional (FEDER) de la Unió Europea. D’altra banda, l’Ajuntament ha adquirit recentment tres antics habitatges annexes al carrer Portal de València amb l’objectiu de reformar-les i incorporar-les al parc municipal d’habitatges socials al servei dels onders que les necessiten.

Sobre aquest tema, el regidor de Benestar Social, Óscar Valero, ha apuntat que “volem agrair a la Caixa Rural la seua col·laboració i, una vegada més, el seu compromís amb els onders. En aquest equip de govern Ens vam comprometre a no deixar a cap veí arrere i per això treballem per a aconseguir que totes les famílies tinguen dret a un habitatge digne”.

Doble objectiu

Amb aquesta mesura, i complint amb el seu programa, l’Ajuntament compleix el doble propòsit de millorar el servei social als ciutadans i, d’altra banda, recuperar espais i habitatges degradats del centre històric per a dinamitzar la zona.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari