Onda ofereix visites guiades teatralitzades gratuïtes als carrers i el Castell

800 turistes s’han beneficiat d’aquesta activitat, en la qual un guia al costat de dos actors aniran contant la història d’Onda

Onda ofereix visites guiades teatralitzades gratuïtes als carrers i el Castell
05/11/2019 -

L’Ajuntament d’Onda al costat de l’Oficina de Turisme Municipal, a través d’una empresa externa ofereixen visites guiades teatralitzades i gratuïtes a l’interior del Castell de les Tres-centes Torres, i als carrers del conjunt històric de la ciutat per a aquest pont de Tots els Sants.

Ja són prop de 800 turistes els que s’han beneficiat d’aquesta curiosa activitat en el que va d’any. De fet, la inscripció a aquestes activitats es va esgotar al setembre, i ja hi ha llista d’espera.

Ahir es va realitzar una visita a les 12 hores i la pròxima serà el dia 7 de desembre també al migdia. En les visites un guia turístic acompanyat de dos actors anirà comptant el pas de l’època musulmana a la cristiana a la ciutat.

Les places per a assistir a les visites guiades teatralitzades estan fitades a 35 adults i 10 xiquets. En total, 45 persones que podran gaudir del recorregut de dues hores entre la visita al Castell i els carrers d’al voltant del mateix que representen la història i essència d’Onda.

La regidora de Promoció Econòmica, María Baila, ha explicat que: “Amb aquestes interessants activitats pretenem difondre la riquesa històrica, arquitectònica dels monuments i gastronòmica que posseeix Onda”.

El recorregut comença al Castell on se’ls ofereix un adhesiu identificatiu a cada participant per a prevenir que s’entremesclen visites. Una vegada realitzada la benvinguda i explicació prèvia de la visita es procedeix al visionament d’un audiovisual en el Museu a l’interior de la fortalesa.

A continuació, els visitants recorren els carrers del conjunt històric al costat del guia i dos actors que aniran contant la història de cada monument o carrer aprofundint en el pas entre l’època musulmana i cristiana en la qual es troben els personatges.

Aquesta ruta acaba en la popular Plaza de la Font de Dins també coneguda com a Plaza del Almudín, on els turistes solen prendre alguna cosa aprofitant l’oferta gastronòmica de l’enclavament. Balla ha destacat: “Gràcies a les visites guiades, els turistes aporten un benefici a l’economia local dels restaurants i bars, així com del sector hoteler”.

A més, en aquest pont de novembre els allotjaments de turisme rural d’Onda han penjat el cartell de complet aconseguint el 100% d’ocupació, segons informa l’Oficina Municipal de Turisme.

Onda es consolida així com una destinació d’interior que guanya cada vegada més adeptes a la província de Castelló, ja que els visitants poden gaudir amb tranquil·litat d’activitats a l’aire lliure i envoltats d’una naturalesa tan rica com el parc natural Serra d’Espadà.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari