Les Festes de Sant Jaume 2023 tornen a omplir Orpesa d'activitats

El programa compta amb bous, activitats infantils, esportives i culturals per a tots els públics

Les Festes de Sant Jaume 2023 tornen a omplir Orpesa d'activitats

Bous, taller de farolets, tancaments orpesins, ball, actes religiosos, correfoc, concerts… Les festes de Sant Jaume 2023 tornen a omplir Orpesa d’ambient festiu amb un ampli programa que, tal com ha destacat l’ajuntament, oferirà activitats per a tots els públics del 24 al 30 de juliol en honor al patró.

El dilluns 24 arranquen les festes de Sant Jaume d’Orpesa amb actes destacats com el tret de carcasses al costat de l’ajuntament a les 19.00 hores o l’actuació pel XX aniversari de l’Escola de Danses Orpesa al costat de la Unió Musical d’Orpesa en la plaça Major, a les 22.30 hores.

Per al dimarts 25, dia de Sant Jaume, a més de la missa en honor al patró, comença el programa taurí, que s’allargarà al llarg de les festes amb el tradicional tancament orpesí com a reclam. A més, a les 23.00 hores començarà el Recorregut Medieval nocturn a càrrec de l’associació 9 d’Octubre, que parteix des de la Parròquia de Sant Jaume i passa pel carrer Pizarro, Verge de la Paciència, avinguda de l’Estació, carrer Leoncio Serrano, de Castelló, Ramón y Cajal, Sánchez Pastor, Ríos Portilla i plaça de l’Església.

Per a posar el fermall d’or al dia més emotiu de les festes, a les 00.00 hores serà el Gran Premi, l’espectacle còmic-taurí amb proves per als participants, en la plaça de bous. Les inscripcions es poden realitzar fins al 24 de juliol en l’oficina de turisme de la platja de la Conxa.

Alguns dels actes més destacats continuen el dijous, amb l’obertura del rastre d’antiguitats, col·leccionisme i artesania en el Recinte Multiusos o l’obertura del Mercat Marítim, al carrer José Ribera Forner, al costat de la plaça de Bous. A la nit, a les 23.30 hores, serà el Concurs Nacional d’Emboladors amb bous de la ramaderia de Germán Vidal.

Els més menuts esperen amb il·lusió el divendres, ja que a les 19.00 hores serà el taller de farolets, que seran exposats al públic. Així mateix, a les 22.00 hores serà el passacarrer del farolet tradicional, mentre que a les 23.30 hores hi haurà correfocs a càrrec de la Falla La Carrasca de Benicarló des de la plaça de l’Església, passant pels carrers Ríos Portilla, Doctor Fleming, plaça Major, Leoncio Serrano, José Ribera Forner i Plaza de Bous, on hi haurà un espectacle final.

Una altra cita ineludible del dissabte és la Night Run 5K contrarellotge nocturna, en la Via Verda Orpesa, que començarà a les 21.00 hores.

A més de pels bous o les vaques enfundades, el dissabte 29 de juliol a les 21.00 hores hi haurà tardeo de ‘Los simples’ en la plaça Major, i discomòbil Macro Swing en el Recinte Multiusos a partir de les 00.30 hores.

Les festes s’acomiadaran el diumenge 30 amb una jornada plena d’actes per a tots els públics. A les 09.00 hores serà el Dia de la Bicicleta, amb eixida i arribada des de l’Ajuntament, i a les 10.30 hores es podrà gaudir del tobogan aquàtic gegant situat al carrer Doctor Fleming.

Després de l’exhibició de diversos caps de bestiar i els tancaments orpesins, a les 23.00 hores en l’escenari de la plaça Major actuarà l’orquestra Tucà, que pararà a les 00.00 hores per a gaudir del castell de focs artificials de final de festes, que es dispararà al carrer Vicente Blasco Ibáñez, al costat de l’institut. En finalitzar, es reprendrà el ball en la plaça Major.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari