La parcel·la en la qual es construirà la Residència i el Centre de Dia per a persones majors i amb discapacitat d'Orpesa pren forma

La parcel·la en la qual es construirà la Residència i el Centre de Dia per a persones majors i amb discapacitat d'Orpesa pren forma
31/05/2021 -

La vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’àrea de Benestar Social, Patricia Puerta, ha visitat hui els terrenys en els quals se situaran la futura Residència i el Centre de Dia d’Orpesa contemplats en el Pla Convivint 2021-2025 de la Generalitat Valenciana. Segons Puerta, “es tracta infraestructures socials mixtes que donaran servei a persones majors i persones amb discapacitat, que se situaran sobre una cèntrica parcel·la de set mil metres quadrats pròxima a l’institut cedida per l’ajuntament i situada a cinc minuts de la plaça Major”. Durant el recorregut Puerta ha estat acompanyada per l’alcaldessa d’Orpesa i diputada provincial de Medi Natural i Patrimoni, María Jiménez, i per la regidora de Serveis Socials, Micaela Bermúdez.

La vicepresidenta ha qualificat de “molt bona notícia” la inclusió de la Residència i el Centre de Dia d’Orpesa entre les prioritats del Consell, posant l’accent en el fet que arriba de la mà “de les polítiques progressistes que estan aplicant les diferents administracions”. A més, ha felicitat l’alcaldessa Jiménez “per la constància mostrada a l’hora de reivindicar aquestes infraestructures socials, una sol·licitud que s’ha vist reforçada des de la Diputació de Castelló perquè entenem que és fonamental per a superar el dèficit assistencial existent en la zona”. També ha posat en valor la circumstància que Orpesa siga l’única localitat del Departament 2 la Plana Alta – l’Alcalatén en la qual es contempla la construcció d’infraestructures mixtes.

Unes instal·lacions que segons María Jiménez són “molt necessàries i molt esperades pel poble d’Orpesa, i ara podem dir que prompte seran una realitat perquè hem aconseguit posar el procés en marxa”. De fet, ha explicat que “en breu, una vegada que la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives realitze la pertinent delegació de competències a l’ajuntament, s’iniciarà l’expedient que ens permetrà redactar l’avantprojecte i el projecte, així com escometre les obres de construcció, el cost de les quals serà assumit per la mateixa Generalitat Valenciana”.

L’alcaldessa ha finalitzat la seua intervenció assenyalant que “continuem treballant per dignificar els serveis socials i la vida de les persones majors i dependents.

Amb posterioritat, Patricia Puerta i María Jiménez també s’han reunit amb les juntes directives dels clubs de la tercera edat, com és norma en els desplaçaments que la responsable de l’àrea de Benestar Social realitza per la província. A més, han visitat les instal·lacions municipals del Centre Integral de Majors, en el qual es presten diversos serveis.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari