El Parc Mòbil de la Diputació recorre 25.000 quilòmetres des de l'inici de la pandèmia per a repartir 600.000 mascaretes

El Parc Mòbil de la Diputació recorre 25.000 quilòmetres des de l'inici de la pandèmia per a repartir 600.000 mascaretes
15/03/2021 -

La Diputació de Castelló ha repartit des de l’inici de la pandèmia 600.000 mascaretes als municipis i mancomunitats de la província, per al que ha sigut fonamental el treball realitzat pels operaris del Parc Mòbil de la institució, que amb aquest motiu han recorregut un total de 25.000 quilòmetres. Ho han fet en compliment d’un protocol de lliurament provincial que consta de dotze rutes, i que en l’últim any s’ha activat en deu ocasions.

Ho ha explicat el president, José Martí, qui en la jornada de hui ha acompanyat al servei de repartiment fins als ajuntaments de la Pobla Tornesa i Sant Joan de Moró, per a fer lliurament de sengles lots que es destinaran al sector de l’educació, els serveis socials i famílies vulnerables. Es tracta d’un material que han recepcionat els mateixos alcaldes, Carles Selma i Vicente Pallarés, i que forma part de l’última remesa de 27.800 màscares enviades a la Diputació de Castelló des del Govern d’Espanya, per a repartir de manera proporcional entre els municipis de menys de 5.000 habitants.

José Martí ha destacat que aquestes expedicions “són el resultat de la col·laboració interinstitucional entre el Govern d’Espanya, la Diputació i els ajuntaments” i es poden dur a terme “gràcies a la gran labor desenvolupada pels treballadors del Parc Mòbil, que porten al peu del canó des del principi de la pandèmia, ara repartint mascaretes, i des del minut un tota classe d’equips de protecció per als treballadors municipals dels serveis essencials”.

Col·laboració institucional

Sobre la col·laboració institucional ha recordat que les 600.000 mascaretes repartides pels professionals del Parc Mòbil són de diversa procedència, ja que “una part va ser adquirida pel Govern d’Espanya, una altra per la Diputació i una partida molt important de 370.000 unitats respon a la gran compra que van realitzar els ajuntaments de la província amb una gran comanda que va arribar fins a l’aeroport de Castelló procedent de la Xina, en una operació que va coordinar la Diputació a través d’una empresa de Castelló”. Sobre aquest tema ha assenyalat que “vam ser pioners a Espanya perquè aquella acció es va dur a terme enmig d’una conjuntura de grans dificultats per l’escassetat de gènere existent en els mercats internacionals”.

Ajudar als nostres pobles

José Martí ha valorat la capacitat de resposta de la institució provincial “davant una situació a la qual mai abans ens havíem enfrontat”, destacant que l’objectiu sempre ha sigut el d'”ajudar els nostres pobles a prevenir i fer front a la crisi causada per la Covid-19, amb recursos tant sanitaris com econòmics”.

Des de l’entrada en vigor del primer estat d’alarma el 14 de març de 2020, els operaris del Parc Mòbil, a més de mascaretes, han traslladat fins als ajuntaments altre tipus de materials: 4.173 bussos, 189.916 guants, 2.100 unitats de gel hidroalcohòlic, 2.525 litres de lleixiu, 1.315 ulleres i 1.317 bates.

El president ha agraït “la professionalitat del Parc Mòbil”, “una peça clau en la nostra estratègia de protecció a la ciutadania”, així com l'”encomiable labor desenvolupada pels ajuntaments i les seues alcaldesses i alcaldes, que en tot moment han estat fent costat a la ciutadania”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari