El Patronat de Turisme centralitzarà en un sol web tota l'oferta turística de la província i obrirà una central de reserves per a ajudar a reactivar el sector

El ple del Patronat Provincial de Turisme ha aprovat hui per unanimitat la proposta d’augment del pressupost de l’organisme en 290.000 euros, que fregarà ara els sis milions d’euros

El Patronat de Turisme centralitzarà en un sol web tota l'oferta turística de la província i obrirà una central de reserves per a ajudar a reactivar el sector
18/03/2021 -

La Diputació de Castelló està treballant en la definició d’una nova plataforma virtual que englobe en un mateix espai tota l’oferta turística provincial. La finalitat d’aquest web, que substituirà l’actual www.turismodecastellon.com, és convertir-se en una ferramenta útil tant per a les persones que estiguen interessades a conéixer Castelló com per al sector, que guanyarà una potent finestra de difusió i de comercialització de productes turístics.

El president de la institució, José Martí, ha anunciat davant el ple del Patronat que la nova presència de les comarques castellonenques a la xarxa guanyarà la funció de ‘paquetització de vacances’, el que donarà al viatger la possibilitat d’ampliar i enriquir la seua estança en establiments hotelers castellonencs amb experiències i activitats complementàries. «Portem mesos treballant el concepte de ‘turisme d’experiències’ per a adaptar-lo a la nostra terra. Estem reinventant-nos per a presentar una oferta turística diferent de la de la resta per seguir creixent en nombre de turistes i de pernoctacions i, per què no, convertir-nos en una de les destinacions preferides dels turistes de la costa espanyola».

El primer pas per a materialitzar aquest projecte s’ha donat aquest dijous amb l’aprovació, per unanimitat de tots els presents, de la proposta d’incorporació al pressupost del Patronat de Turisme de 290.000 euros ‘extra’ per a executar noves accions que potencien l’oferta i el sector turístic de la província. Aquest acord haurà de passar ara pel ple de la Diputació, qui haurà de validar l’increment plantejat. Amb això, el Patronat de Turisme comptarà enguany amb vora sis milions d’euros.

La diputada provincial de Turisme, Virgínia Martí, ha desgranat alguns dels aspectes més rellevants del projecte. El principal d’ells és que es comptarà amb ‘turoperadors’ per a millorar la presència de l’oferta vacacional de la província i obrir la possibilitat de reserves en línia. Virgínia Martí ha explicat que «no podem anar d’esquena als sectors productius quan parlem de recuperar l’economia, per això estem aportant així un nou instrument de cooperació i de creixement per a la indústria turística».

NOU WEB PER A ‘CASTELLÓ RUTA DE SABOR’

Amb la introducció de nous recursos als fons del Patronat també s’activarà el projecte de renovació de la imatge i les funcionalitats del web de ‘Castelló Ruta de Sabor’. Segons ha explicat la titular de Turisme, el portal deixarà de ser eminentment informatiu per a convertir-se en una plataforma de comercialització -marketplace- per a les empreses adherides a la marca gastronòmica de la Diputació. «Estem estudiant ampliar els avantatges de formar part de ‘Castelló Ruta de Sabor’ perquè el seu interés continue creixent entre els sectors agroalimentari i turístic de Castelló. Un d’ells ha de ser la possibilitat de comptar amb les últimes tecnologies per a vendre més enllà de la seua zona de referència, la qual cosa els permetrà sumar noves oportunitats de creixement».

EL PLA ESTRATÈGIC DE TURISME, AQUEST 2021

En el transcurs de la sessió plenària, Virgínia Martí ha avançat que enguany s’elaborarà i aprovarà el pla estratègic de turisme de la província «des d’un enfocament centrat en la captació de fons europeus». En opinió de Martí «hem d’avançar en la maduració de propostes per tal que quan es llance la convocatòria ens trobe preparats».

Dins de l’ordre del dia també s’ha donat llum verd a la concreció de les bases i a la convocatòria de subvencions a ajuntaments per a l’organització de festes declarades d’interés turístic.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari