La província de Castelló comptarà amb tan sols 7 consultoris oberts aquest estiu

Alguns centres de salut de municipis costaners comptaran amb un reforç de personal aquesta temporada

La província de Castelló comptarà amb tan sols 7 consultoris oberts aquest estiu

Aquest estiu, la província de Castelló comptarà amb tan sols 7 dels seus 17 consultoris sanitaris auxiliars de temporada oberts, la qual cosa suposa que més de la meitat quedaran tancats. Aquest és el principal motiu de crítica de veïns, veïnes, visitants i representants d’ajuntaments al Pla de Vacances d’Estiu de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, que consideren insuficient.

El passat cap de setmana, el departament dirigit per Miguel Mínguez, després de la remodelació del Consell –fins a maig la consellera era Ana Barceló, que ara és síndica del PSPV-PSOE en Les Corts- va anunciar aquest pla en el qual la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública destinarà 68,8 milions d’euros.

Aquesta inversió augmenta en 5 milions respecte a l’any passat i es destinarà a contractes de substitució per a cobrir al personal sanitari que gaudeix de vacances i al Pla de reforç de personal dels centres d’Atenció Primària i consultoris de zones turístiques.

Sanitat ha explicat que es contractarà 7.357 professionals. D’ells, l’11,55% corresponen a personal facultatiu, un 34,98% a infermeria, el 23,34% són contractacions a tècnics de cures i auxiliars d’infermeria, el 5,26% tècnics especialistes, el 12,53% zeladors, 1,21% matrones, 0,91% fisioterapeutes i un 10,23% personal no sanitari.

Consultoris oberts a Castelló aquest estiu

En el cas de Castelló, s’obriran consultoris aquest estiu 2022 a Torreblanca-Torrenostra, Orpesa-La Marina, Oropesa-La Conxa, Benicàssim-Vila-real, Benicàssim Atlanta, Moncofa i Borriana.

Respecte als centres de salut que comptaran amb més personal, seran els de Peníscola, el consultori Alcalá de Xivert d’Alcosssebre, Orpesa i Benicàssim, principals destinacions turístiques de la província.

Per tant, els consultoris que mantindran la seua persiana baixada aquest estiu 2022 seran Peñismar i Edifici Sorolla a Peníscola; Les Fonts a Alcalà de Xivert; Avinguda de la Mar d’Orpesa; Azulmar i Vilamar a Benicàssim; Marjaleria a Castelló; La Torre a Almassora; l’Estany a Nules; i Carrer Gravina a Xilxes.

Crítiques dels ajuntaments

Com era d’esperar, els municipis que no comptaran amb els seus consultoris oberts aquest estiu no han acollit bé la notícia. Peníscola ha sigut un d’ells, en considerar que “hi ha hagut falta de previsió per part de la Conselleria i ara els usuaris i els mateixos facultatius pagaran les conseqüències per la falta de reforços, alguna cosa que no podem ni devem admetre si volem prestar el millor servei a veïns i visitants, així com cuidar el treball del nostre personal sanitari”, en paraules de la regidora de Benestar Social, María Jesús Albiol.

Els dos consultoris de la ciutat tornaran a estar tancats una temporada més malgrat comptar amb més de 100.000 habitants a l’estiu. “Centralitzar el servei en un únic punt mentre la nostra població es multiplica en les zones amb més places d’allotjament turístic no ens sembla que siga l’òptim, els consultoris van ser revisats per Generalitat en 2018 i es van considerar perfectament adequats. Si tots treballem per oferir els millors serveis en la destinació turística més important de la província de Castelló, Sanitat deuria també fer el propi” ha valorat Albiol.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari