El Castell de Peníscola trenca nou rècord de visites en Pasqua

El Castell de Peníscola trenca nou rècord de visites en Pasqua
19/04/2022 -

El pont de Pasqua de 2022 s’ha traduït en xifres de rècord per al Castell de Peníscola. Les dependències del Papa Luna no només han aconseguit recuperar les xifres de visites prèvies a la Covid, sinó que les ha superades àmpliament. Segons ha informat la diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, del 14 al 18 d’abril han accedit al recinte emmurallat –propietat de la Diputació de Castelló– 11.117 persones, una dada que s’allunya de les 8.378 que ho van fer en el mateix període vacacional de 2019.

Aquesta complicació de números reflexa, en paraules de Sanz, «la recuperació del turisme a les nostres comarques després de dos anys difícils de pandèmia». El bon oratge, sumat a la desaparició de les restriccions i a la renovació integral de la fortalesa empresa en els últims anys són, a juí de la Diputació, «un dels molts factors que han fet possible aquest rècord». Ruth Sanz pronostica per als pròxims mesos més xifres positives, el que deixa entreveure un estiu «d’aforament complet».

UN CASTELL RENOVAT DE DALT AVALL

L’augment de l’interés nacional i internacional pel Castell de Peníscola ha anat aparellat a la materialització dels treballs de renovació i de posada en valor de la fortalesa, catalogada com a Monument Nacional, empresa pel govern de la Diputació de Castelló.

Des de fa un lustre, la corporació provincial ha activat inversions per un valor de sis milions d’euros per a posar al dia el castell de Peníscola. «La idea ha estat sempre oferir la millor experiència al visitant, oferint una programació cultural de renom i de gran qualitat, i com no preservar una de les nostres icones culturals i artístiques de la nostra província».

Els treballs culminats fins ara han consistit en la renovació exterior del recinte emmurallat i la museïtzació de totes les seues dependències. Actualment, s’està portant a terme l’última fase del Pla Director, que correspon a la restauració ambiental del Parc de l’Artilleria. «Amb la inversió de 475.000 euros «millorarem i farem accessibles els lavabos i rehabilitarem la zona de personal i la taquilla de recepció a visitants», ha explicat Sanz. Així mateix, se substituirà tot l’enllumenat per bombetes led per a millorar l’eficiència energètica i afavorir el desenvolupament d’activitats i esdeveniments nocturns.

BONES DADES D’OCUPACIÓ A LA PROVÍNCIA

El pont de Setmana Santa i Pasqua també s’ha deixat notar positivament a tot el territori en termes turístics. Segons les estimacions fetes pel Patronat Provincial de Turisme, l’ocupació a la costa hauria assolit el 80 % de places cobertes, mentre que a les zones rurals haurien fregat la plena ocupació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari