Comencen les obres de reconstrucció en el vial litoral sud de Peníscola

Comencen les obres de reconstrucció en el vial litoral sud de Peníscola
10/03/2021 -

L’àrea d’Urbanisme ha confirmat el tall al trànsit des del dia d’ahir en la zona sud on ja han començat els treballs de reconstrucció del vial litoral.

Després dels efectes del pas de la borrasca Glòria fa just un any, es van identificar diverses incidències en el vial que enllaça el nucli urbà de Peníscola amb les urbanitzacions de la zona sud i el Parc Natural, pel litoral.

En el ferm de la calçada es va identificar una clivella que impossibilitava el pas per una part del vial.

A més, es van identificar problemes en la fermesa del vial al pas per tres cales naturals a l’entorn del Racó Calent, la Cala del Moro i la Cala del Bessó.

En aquesta direcció es van encaminar diversos treballs en els últims mesos i es va negociar amb Costes que, malgrat no finançar les obres, havia d’autoritzar-ne l’execució.

“Després de quasi onze mesos d’espera, el mes de desembre vam rebre els permisos de Costes per a poder actuar en aquesta zona malparada pels efectes del temporal Glòria i hem començat per l’execució del vial alternatiu que és ja necessari per a accedir a la zona sud mentre duren les obres en la carretera litoral, que ja han arrancat també” ha explicat l’edil de l’àrea, Jorge Rovira, qui ha recordat que el període d’execució de l’obra és de diversos mesos i se’n preveu la finalització per a abans de l’arribada de l’estiu.

La setmana passada van començar ja les tasques en les cales sense afectació al trànsit i des d’ahir han començat les tasques en el mateix vial litoral, la qual cosa suposa ja el tall al trànsit i el desviament de vehicles pel vial alternatiu traçat des de la urbanització Cap Blanc i que discorre per la zona de la Capelleta, fins a connectar de nou amb les urbanitzacions del litoral.

L’alcalde, Andrés Martínez, ha valorat molt favorablement el rigorós acompliment de terminis per part de l’empresa constructora i ha agraït la responsabilitat i la paciència al veïnat de la zona, que ja conviu fa un mes amb les obres i que, des de ja, està emprant el vial alternatiu habilitat per a arribar fins als seus habitatges.

L’Ajuntament ha sol·licitat un préstec de 2 milions d’euros, tant per a l’execució d’aquests treballs en zona sud, com per als treballs per a pal·liar els devastadors efectes del temporal en el litoral nord de la població, ja executats.

Concretament, en aquesta actuació en zona sud, hi ha una inversió prevista de 842.940,95€, import amb el qual l’adjudicatària guanyadora del contracte, després del procés de licitació, ha sigut la mercantil Becsa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari