El PP torna a guanyar les eleccions municipals a Peníscola

El ‘popular’ Andrés Martínez s’eleva amb majoria absoluta en els comicis en aconseguir un 52,77% dels vots

El PP torna a guanyar les eleccions municipals a Peníscola

El PP ha tornat a guanyar les eleccions municipals de Peníscola 2023, amb 1.904 vots i un percentatge del 52,77% dels vots totals. Així ho mostra l’escrutini ja finalitzat dels comicis municipals que s’han celebrat aquest 28 de maig.

D’aquesta manera, Andrés Martínez serà durant més de 20 anys alcalde de la ciutat en la Mar, ja que ostenta la vara de comandament des de 2003. Si en 2019 va aconseguir majoria absoluta amb 7 regidories i més de 1.500 vots (45% del total), en aquesta ocasió l’electorat li ha donat 1.904 vots (52,77%), és a dir, altres 7 regidors. En l’extrem, Ciutadans, que va obtindre 1 regidor en 2019, ara no ha aconseguit comptar amb representació en el consistori en aquesta nova legislatura.

El segon partit més votat ha sigut Vox, amb 718 vots (19,9%) del total que li donen 3 edils i li permet així representació en el consistori. Li segueix el PSOE, que passa de ser la segona força i de comptar amb 3 regidories a ser la tercera força i amb 2 edils, amb 565 vots, un 15,65% del total. En quarta posició queda la formació de Compromís, que en 2019 va obtindre 3 regidors i ara passa a 1 en haver reunit 324 vots, un 8,98% del total, d’acord amb les dades facilitades pel Ministeri de l’Interior.

Entre 2019 i 2003, Andrés Martínez ha ostentat l’Alcaldia i l’àrea de Policia; Raquel París ha sigut la primera tinenta d’Alcalde i regidora de Turisme, Emprenedoria, Formació, Platges, Mercats, Comerç, Ocupació, Modernització i Transparència; María Jesús Albiol ha sigut segona tinenta d’alcalde i delegada de Sanitat, Benestar Social, Assumptes Socials, Dona, Igualtat, Violència de Gènere i Xarxa Salut; Miguel Francisco Castell, tercer tinent d’alcalde i delegat d’Agricultura, Pesca, Medi Ambient i Sostenibilitat i Barri antic.

María Dolores Bayarri, quarta tinenta d’alcalde i delegada en les àrees de Personal, Hisenda, Contractació i Esports; Jorge Rovira, en Urbanisme, Urbanitzacions, Obres, Cementeri, Patrimoni, Serveis, Mobilitat i Accessibilitat; i Ramón Simó, regidor de Cultura, Festes, Joventut, Participació Ciutadana i Educació, han completat l’equip de govern de l’última legislatura.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari