La Generalitat aprova el dragatge de la séquia Sangonera a Peníscola per a setembre

La Generalitat aprova el dragatge de la séquia Sangonera a Peníscola per a setembre
16/07/2021 -

L’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, al costat de l’equip de l’àrea de Medi ambient de l’Ajuntament, encapçalat per l’edil delegat de l’àrea, Miguel Castell, ha mantingut aquesta setmana una trobada amb Javier Ranz, Cap de secció de zones humides de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana.

En la reunió s’ha abordat la planificació d’actuacions de millora ambiental en espais degradats de la marjal, a partir del mes de setembre, data en la qual els representants de Conselleria han confirmat que aproven la intervenció.

Concretament s’ha parlat sobre els treballs de neteja en zones de difícil accés i el necessari dragatge de la séquia Sangonera.

Es preveia l’execució d’un paquet d’actuacions al voltant de la marjal de la localitat, amb l’objectiu de “millorar aquest entorn d’alt valor mediambiental, facilitar el trànsit de l’aigua en el sistema de séquies que el componen, així com la seua neteja en profunditat” ha explicat l’edil de l’àrea.

Castell ha manifestat la importància de “garantir la correcta canalització de l’aigua contribuint així a l’evacuació d’aigües en temporada de pluges torrencials” per al que és necessari el dragatge dels canals.

Fins al moment s’han dut a terme, de manera periòdica anualment, els treballs de desbrossament d’aquest espai natural “per a completar-los és necessària una intervenció de major importància, amb un dragatge que permeta obrir la totalitat del sistema de séquies perquè les aigües fluïsquen correctament” ha ampliat.

Des dels serveis tècnics municipals de l’àrea es procedia a l’enviament formal de la sol·licitud per part del regidor així com l’informe en el qual es descriuen els treballs que l’Ajuntament preveia realitzar, a Conselleria, el novembre de 2019.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari