Joves de Peníscola participen en programes europeus per a millorar el seu currículum

Joves de Peníscola participen en programes europeus per a millorar el seu currículum
28/09/2021 -

Els Serveis Socials municipals i l’oficina Pangea de l’Ajuntament de Peníscola han participat, durant l’any 2021, en el programa MARC organitzat per ILÊWASI, un centre d’investigació, defensa i promoció dels drets dels xiquets, xiquetes i adolescents de Castelló.

El programa va dirigit a joves i adolescents de 16 a 20 anys i té com a objectiu fomentar la inserció social i la seua participació en projectes europeus.

Durant la primera setmana de setembre van participar en el projecte youthexchange, finançat pel programa Erasmus+ de la Unió Europea, anomenat TEAM ODS. En aquest projecte va participar una jove del programa Marc de Peníscola, amb una valoració molt positiva. En el projecte es van realitzar diversos tallers sobre els objectius del desenvolupament sostenible, amb la finalitat de sensibilitzar i informar la població jove sobre aquests objectius proposats per l’ONU i la Unió Europea per a millorar la vida de les persones i protegir el planeta.

També es van realitzar un altre tipus d’activitats, com una visita a les falles de València i una ruta per la via verda que uneix Benicàssim i Orpesa.

“Els participants en aquest programa MARC a Peníscola rebran un certificat de participació en un programa europeu, per haver assistit als tallers, que els ajudarà en la seua inserció laboral i millorarà el seu currículum” ha explicat la regidora de l’àrea, de Benestar Social, María Jesús Albiol.

D’altra banda, un altre participant del programa MARC, ha sigut acceptat en una associació de Bulgària com a voluntari Europeu. Aquesta associació treballa amb xiquets en situacions de risc. “Allí aprendrà habilitats per a treballar, a més d’aprendre un idioma nou” ha ampliat Albiol.

Des dels Serveis Socials municipals “pretenem continuar en el 2022 amb el programa MARC, donat l’èxit d’enguany i amb la finalitat de continuar brindant oportunitats de participació en projectes europeus als joves i adolescents de Peníscola” ha avançat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari