Monòlegs, revetles i concerts amenitzen l'estiu a Peníscola

L’agenda d’oci de la localitat proposa activitats culturals gratuïtes durant les nits de juliol i agost

Monòlegs, revetles i concerts amenitzen l'estiu a Peníscola

Les vacances ja han començat per a moltes i molts i les platges de Castelló són el destí estrela per als qui desitgen gaudir de la costa, de la cultura i de la millor gastronomia. Peníscola, l’atractiu més gran turístic de la Costa d’Azahar, ha anunciat la seua proposta d’oci per a les nits d’aquest estiu 2022 amb opcions per a tots els gustos.

“És un conjunt d’activitats que se sumen a les que duem a terme a la platja, com l’esport o el cinema i les visites guiades, que pretenen completar una programació atractiva i dispersa per a les nits d’estiu”, explica la regidora de Turisme de Peníscola, Raquel París.

Monòlegs sota les estreles

‘Monòlegs sota les estreles’ és el títol del cicle que proposa humor en l’agenda d’oci peniscolana per a aquest estiu. En aquest cas se celebra tots els dimecres en el barri antic a les 21.30 hores i són gratuïts.

Hui mateix arranquen els monòlegs amb Arnau Soler en la plaça de Santa María; el 20 de juliol serà el torn de Marta Casielles i Pepa Golden en la plaça d’Armes; el 27, de Víctor Malasombra en el Baluard del Príncep; el 3 d’agost, en la plaça de Santa María, amb Arnau Soler; Solo Amalio continua el 10 d’agost en la plaça d’Armes; Óscar Nos, Gracia Hernandis i Alberto Belenguer, el 17 d’agost en el Baluard del Príncep; el 24 d’agost en la plaça de Santa María serà el torn d’Edén Serrano; i el 31 d’agost, de Rubén Faura en la plaça d’Armes.

Nits de jazz

Els dilluns de juliol i agost seran sinònims de jazz en directe. Els principals enclavaments de la ciutat en la mar acullen el cicle ‘Jazz a la fresca‘ de 21.30 a 23.30 hores, que va arrancar aquest dilluns amb Terra, Cançó de mar, riu i taverna en el Baluard del Príncep. El dilluns 18 continua amb Standards & Co en la plaça d’Armes; i el 25 amb Lavidaesrara, Bossa nova i jazz en la plaça Santa María.

A l’agost, el dilluns 1 es tornarà a gaudir de Standards & Co en el Baluard del Príncep; el dilluns 8 serà el torn de Martorell trio en la plaça d’Armes; el 15, de Standards & Co en la plaça de Santa María; el 22, de Lavidaesrara, en el Baluard del Príncep; i el 29 d’agost posarà el fermall d’or Terra en la plaça d’Armes.

Aquestes cites gratuïtes a la fresca es complementen amb el Festival Internacional de Jazz de Peníscola, que se celebra en el Palau de Congressos de Peníscola amb entrades des dels 10 fins als 20 euros. Matthieu Saglio Quartet (1 de juliol), Carlos Gonzálbez Trio amb Voro García (8 de juliol), Melody Gardot (15 de juliol) i Tatiana Eva-Marie & Avalon Jazz Band (22 de juliol) participen en la XIX edició.

Revetles populars

D’altra banda, també podrà gaudir-se de música en directe amb revetles populars. Concerts gratis a l’aire lliure a les 20.30 hores que se celebren tots els divendres de juliol i agost variant l’emplaçament.

La primera d’elles es va celebrar el passat 8 de juliol en la plaça Santa María; el 15 de juliol se celebrarà a Font Nova; el 22 de juliol, en el Passeig Marítim; i el 29 de juliol, en la plaça Sant Isidre. El pròxim 5 d’agost l’Avinguda Espanya acollirà la següent revetla popular; la plaça d’Armes ho farà el 12 d’agost; l’Amfiteatre de Peñísmar ho farà el 19 d’agost; i el carrer Verge d’Ermitana, el 26 d’agost.

Teatre al Castell i al carrer

Quant al teatre, també tindrà un espai destacat en l’oferta d’oci a través del XV Festival de Teatre al Carrer durant els dijous, a les 19.30 hores, en la Bateria del Calvari (en la plaça d’entrada al Parc d’Artilleria).

Al juliol, després de la primera actuació d”Anorac’, es pot gaudir d’Eco 21 el dijous 14; de Trasgos, el dijous 21; de la Festa del Rei, el dijous 28; i a l’agost, de Corral Kaos, el dia 4; el dia 11, de a l’abordatge!; el 18, de la Selva; i el 25, de Píxels Offiline.

I com no podia ser d’una altra manera, una de les propostes de més èxit torna: el Festival de Teatre Clàssic de Peníscola, que se celebra del 7 al 23 de juliol al Castell del Papa Lluna. El dijous 14, la companyia Ur Teatre interpretarà ‘Noche de Reyes’; el divendres 15, Leamok, amb ‘Lázaro’; el 16, Arden Producciones amb ‘La Niebla’; el 19, ‘El lindo Don Diego’ per l’Argentina de Teatro Clásico; el 21, ‘Numancia’, de la mà de Nao d’Amores Compañía Nacional de Teatro Clásico; el 22, ‘Quijote’ amb Bambolina Teatre; el 23, Pérez de la Fuente Producciones interpreta Torquemada; i l’obra itinerant ‘Maletes de Terra’, de la companyia Vistantes, acomiadarà l’edició el 24 de juliol.

Peníscola suma així noves propostes que s’uneixen a l’oferta de visites i rutes turístiques guiades, a les esportives o a les lúdiques i d’animació a la platja, tal com ha destacat l’Ajuntament de Peníscola.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari