El Museu de la Mar de Peníscola compleix 25 anys

El Museu de la Mar de Peníscola compleix 25 anys
14/03/2022 -

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Peníscola ha comunicat el compliment avui de 25 anys des de l’obertura de portes del Museu de la Mar de la ciutat.

Per això l’edil de l’àrea, Ramón Simó, ha volgut destacar i reconéixer a l’equip de funcionaris que han fet possible el seu avanç i evolució i ha destacat “la importància d’aquest referent expositiu com a espai de divulgació i promoció del sector pesquer autòcton”.

El Museu ha rebut, des de la seua posada en marxa, 1.722.000 visitants, 4183 grups i múltiples visites de centres educatius que, al llarg d’aquest període, han sumat un total de 1148 grups.

L’alcalde, Andrés Martínez, ha volgut posar en valor el treball dels diferents equips de persones que han format part de la gestió del Museu, en l’àrea de Cultura, al llarg de tots aquests anys; així com les diferents actuacions de millora que s’han impulsat per a la seua modernització.

Recents obres de millora

L’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Peníscola ha confirmat la finalització dels treballs de millora que van començar el mes de juny del passat any, després de la consecució d’una de les ajudes del Fons Europeu Marítim i de Pesca, per a la modernització i millora del Museu de la Mar de la ciutat. El regidor de Cultura, Ramón Simó, ha detallat l’important treball conjunt que s’ha realitzat amb l’àrea de Medi Ambient i Pesca, capitanejada per l’edil Miguel Castell, “un projecte que hem forjat junts amb l’objectiu comú de posar en valor el sector, gràcies a la consecució de finançament del GALP La Plana”.

Les obres suposen la modernització del Museu de la Mar amb un interessant projecte d’inclusió de noves tecnologies per a la millora de l’experiència del visitant, així com la programació d’activitats d’interpretació i tematització en l’espai expositiu.

El museu compta ja amb equips interactius i projecció d’audiovisuals que contindran informació històrica sobre la pesca local, les arts de pesca, la història del mateix edifici que allotja el museu, les maquetes navals o les peces historicoarqueològiques que conté. S’incorporen també al museu un sistema d’audioguies en diferents idiomes. En l’exterior del museu, en el singular espai del Baluard del Príncep, es programaran diferents tallers temàtics sobre el patrimoni cultural mariner de la localitat. Després de les tasques de neteja d’obra i posada a punt de la instal·lació, aquest espai reobrirà les seues portes al públic després de diversos mesos de tancament per obres de millora, el pròxim 1 d’abril.

El Museu

Aquest Centre Blau per ADEAC, Aula de Mar i Centre SICTED, és una de les visites obligades a Peníscola per a tot aquell interessat a conéixer la tradició i cultura marinera i la importància de l’activitat pesquera en el municipi, la seua història i com aquesta ha influït en el desenvolupament turístic de la ciutat. Continua sent el públic familiar el que visita el museu en un percentatge més elevat, i de procedència fonamentalment nacional.

D’altres nacionalitats destaquen les visites de turistes francesos, alemanys, i d’Europa oriental; també un xicotet percentatge de turisme britànic, asiàtic i americà. Aquest museu, dividit en tres seccions: la historicoarqueològica, la de pesca i la de fauna marina; ret homenatge a la tradició marinera de Peníscola i alberga una exposició permanent.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari