Peníscola obri el dilluns el termini per a la sol·licitud de les Ajudes Parèntesi del Pla Resistir

Peníscola obri el dilluns el termini per a la sol·licitud de les Ajudes Parèntesi del Pla Resistir
26/02/2021 -

El Ple Municipal de l’Ajuntament de Peníscola que ha tingut lloc aquest dimarts, en sessió extraordinària, va aprovar les bases de les ajudes del Pla Resistir que ascendeixen a 667.947 d’euros, finançats per Generalitat, Diputació i la mateixa administració local.

El Ple municipal de l’Ajuntament de Peníscola es comprometia a aportar l’import de 100.192,05€, xifra que correspon al seu percentatge de participació en el Pla.

Després de la seua aprovació el dimarts,avui l’Ajuntament ha procedit a la publicació de les bases reguladores que estableixen el procediment de concessió directa de les Ajudes Parèntesis incloses en el Pla Resistir.

Així, a partir del dilluns dia 1 de març i fins al dia 22 del mateix mes els interessats poden presentar les seues sol·licituds, de manera presencial i amb cita prèvia en el Servei d’Atenció Ciutadana, o de manera telemàtica.

En aquestes bases, es declaren beneficiaris finals d’aquestes ajudes els autònoms i microempreses amb un màxim de 10 treballadors que, complint amb els requisits d’activitat disposats per la Generalitat, es troben en funcionament en data 31 de juliol de 2020.
Les bases estableixen que s’entregaran als beneficiaris d’aquestes ajudes, prèvia la corresponent justificació, una quantitat fixa de 2.000€ per cada autònom o microempresa amb un màxim de 10 treballadors; una quantitat fixa de 200€ per treballador afiliat a la Seguretat Social a data 31 de desembre de 2020 d’aquestes microempreses i autònoms.

Una vegada finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, s’analitzaran i es procedirà a resoldre-les. El termini màxim per a resoldre i procedir al pagament de les ajudes serà de 3 mesos, a comptar des del dia de la publicació de l’acord.

En el cas que les sol·licituds aprovades no aconseguisquen la quantia total de 667.947 euros, prevista a Peníscola, es podrà ampliar el nombre d’activitats beneficiàries, “com per exemple el comerç, que a Peníscola és tan nombrós i no està contemplat en les indicacions de Generalitat per a aquesta convocatòria” ha explicat la regidora de l’àrea de Turisme i Comerç, Raquel París.

L’Ajuntament, a més, té previst destinar 230.000€ a petites empreses i autònoms locals al llarg d’aquest exercici, resolent les sol·licituds tramitades a la fi del passat any, amb l’objectiu de col·laborar amb les activitats més afectades per la crisi de la Covid19.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari