Peñíscola acostarà el llegat de Berlanga i la seua relació amb el municipi als escolars

La Regidoria de Cultura ultima per al mes d’octubre el seu particular homenatge al cineasta l’any del centenari del seu naixement

Peñíscola acostarà el llegat de Berlanga i la seua relació amb el municipi als escolars
10/08/2021 -

Un pont cap a Berlanga, la programació que està ultimant la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Peníscola per a commemorar el centenari del naixement del cineasta valencià, es colarà també el mes d’octubre, a les aules tant del CEIP Jaime Sanz com de l’IES Alfred Ayza, així com de l’International School Peníscola, per a ensenyar al públic infantil i juvenil qui va ser Luis García Berlanga i proposar als més xicotets un concurs de curtmetratges amb el mòbil.

A més s’està coordinant l’organització de xarrades i tallers com L’OFICI DEL DIRECTOR DE CINEMA en els quals els alumnes es convertiran en els protagonistes de la seua pròpia pel·lícula.

A més, s’està treballant en l’organització d’un taller orientat a aprendre les diferents fases de la realització d’una peça audiovisual, de manera pràctica i divertida.

El segon taller previst, UN VIATGE PEL CINEMA DE Berlanga, serà un repàs a la filmografia del cineasta amb fragments d’algunes de les seues pel·lícules amb el qual els alumnes descobriran qui va ser el director que va canviar el nom de Peníscola en una de les seues pel·lícules.

“Volem que les jornades dedicades al mestre interessen i arriben a tots els públics, per això estem coordinant amb els centres educatius de la nostra localitat diverses activitats que acosten l’univers berlanguià i la seua relació amb Peníscola als més jóvens” ha explicat l’edil delegat de l’àrea de Cultura, Ramón Simó.

Un pont d’octubre ple de programació

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Peníscola ha anunciat que el mes vinent d’octubre, entre els dies 8 i 12 coincidint amb el pont festiu, la ciutat retrà homenatge a qui la va convertir en Calabuch.

En el centenari del naixement del cineasta valencià, Luís García Berlanga, “Peníscola no podíem deixar de retre tribut a qui, amb el seu cinema, va portar cada racó de la ciutat a la pantalla gran ja a mitjan del segle passat, construint en l’imaginari col·lectiu una Peníscola berlanguiana, la seua ciutat somiada, projectant cadascuna de les nostres singularitats sota el seu particular i humorístic punt de vista” ha recordat Simó.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari