Peníscola aposta pel reforç de la seguretat en el seu pressupost per a 2021

Inversions en videovigilància, equips de protecció, seguretat viària i informació en via pública són transversals en totes les àrees i partides pressupostàries

Peníscola aposta pel reforç de la seguretat en el seu pressupost per a 2021
25/02/2021 -

L’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, ha mantingut hui una reunió de coordinació al costat dels comandaments policials, en la qual s’han tractat diverses qüestions relacionades amb la seguretat en la localitat, així com alguns temes aprovats en el recent ple municipal que va donar llum verda als pressupostos per a 2021. El primer edil, que aquest mandat ostenta la delegació de Governació i Policia Local, ha contemplat diferents propostes del cos de policia, que han sigut tingudes en compte en l’encaix del pressupost.

Martínez ha destacat la importància del reforç de la seguretat, indicant que és un dels “tres pilars del pròxim pressupost, al costat del reforç de l’assistència i benestar social i al suport i dinamització dels sectors productius”. En matèria de seguretat, “treballem per ampliar les nostres capacitats per a garantir la seguretat de les nostres veïnes i veïns” ha concretat, fent referència a l’adquisició de càmeres de seguretat per al control del trànsit i els fluxos de vehicles; així com per a la seguretat dels edificis públics; a més, ha traslladat la importància d'”ampliar els equips de protecció per als nostres agents, disposar de pressupost per a reforçar la presència policial amb operatius especials i dotar-los d’equipaments que contribuïsquen a l’eficàcia de les seues actuacions” com algunes de les apostes dels comptes del present any.

Concretament els comptes recentment aprovats contemplen una inversió per al projecte de videovigilància 60.000 €, 80.000 € per al reforç d’operatius,30.000 € en material policial i 62.000 € en senyalització per a la millora de la seguretat viària. En aquest sentit, i amb l’objectiu de millorar en aquest apartat, enguany s’executa la instal·lació d’enllumenat públic en la carretera Peníscola-Benicarló, i en el Camí Pebret, en aquest cas amb la participació de la Diputació Provincial a través del Pla 135. Tots dos projectes, consignats en anualitats diferents, sumen quasi mig milió d’euros d’inversió.

Des de l’àrea de Serveis també es reforça la neteja viària i d’edificis públics, com el centre d’educació infantil i primària, que s’inclou també en el pla de desinfecció d’edificis públics, dotat amb més de 60.000 €. Des de l’àrea de Turisme també s’aposta per la seguretat com un valor en la seua estratègia de promoció del destí, perquè es duran a terme diverses accions en aqueixa mateixa adreça, repetint – per exemple – l’experiència del passat any amb la posada en marxa d’un pla d’ocupació a través del qual es contractaran informadors per a la via pública i les platges i passejos. En aquesta partida s’han previst 50.000 €, ampliables després de la incorporació de romanents, fins a doblegar la quantitat.

Des de l’àrea de Benestar Social, també es continua apostant per la seguretat, finançant el transport sanitari per al municipi, amb un cost anual de 118.000 €. L’alcalde ha agraït als comandaments policials el treball realitzat, felicitació que ha volgut fer extensiva a tota la plantilla per la tasca duta a terme al llarg d’aquests difícils mesos de pandèmia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari