Peníscola apostarà en Fitur per la sostenibilitat i la intel·ligència turística per a millorar la seua competitivitat

Andrés Martínez: “De la mano del sector, vamos a la cita turística más importante del año, con el resultado de un año complicado que hemos superado con nota”

Peníscola apostarà en Fitur per la sostenibilitat i la intel·ligència turística per a millorar la seua competitivitat
14/01/2022 -

L’àrea de Turisme de l’Ajuntament de Peníscola ha compartit les línies generals d’actuació del destí en la primera cita nacional turística de l’any, la Fira Internacional de Turisme de Madrid.

La localitat es reivindicarà en la fira madrilenya com a membre de la Xarxa estatal de destins intel·ligents i com a referent en matèria de sostenibilitat, després d’haver aconseguit l’adjudicació del Pla de Sostenibilitat Turística que arrancarà aquest mateix any, la qual cosa centrarà bona part de la seua agenda de treball tant amb cites amb empreses de serveis per al disseny de noves actuacions, com amb administracions superiors.

La delegació que es desplaçarà a la fira té una cita amb els mitjans de comunicació en la qual compartirà les accions concretes que es desenvoluparan en el destí en aquesta matèria.

“En un sector tan competitiu, que ha sigut tan colpejat per la pandèmia, la nostra aposta per l’excel·lència a través de la intel·ligència turística i la sostenibilitat d’actuacions i recursos, ens està permetent tancar les campanyes amb un balanç positiu i volem continuar aprofundint en la nostra millora competitiva per a continuar creixent en projecció i rendibilitat, no sols a nivell econòmic, sinó també des del punt de vista social”, ha explicat la regidora de l’àrea, Raquel París.

El municipi, que concentra el major nombre de llits de la província de Castelló, es projectarà com a destí per a tot l’any, posant en valor la recent i reeixida campanya promocional al costat de Ferrero Rocher.

“De la mà del sector, anem a la cita turística més important de l’any, amb el resultat d’un any complicat que hem superat amb nota, per a aprofundir en la nostra promoció, també com a destí d’hivern, amb l’objectiu de consolidar la recuperació”, ha assegurat el mateix alcalde, Andrés Martínez.

L’aposta pel turisme familiar, estratègica per al destí

En aquesta nova edició de Fitur per a Peníscola el segment familiar continua sent una de les prioritats, amb el qual emprendrà noves accions promocionals com a exemple en l’àmbit de col·laboració publicoprivada, així com en l’àmbit de la promoció, de la mà de diferents institucions, també a l’empara de la Secretaria d’Estat de Turisme i de Turespaña, a través del Segell de Turisme Familiar, reconegut com el primer destí de costa espanyol a rebre la certificació.

Peníscola de Cinema, l’any Berlanga

Peníscola de Cinema és la marca que la ciutat castellonenca vol continuar posicionant en aquesta edició de la fira madrilenya, en una edició fins i tot inscrita dins de la programació de l’Any Berlanga, que finalitzarà a inicis d’aquest estiu.

Amb aquest objectiu, es presentarà al costat de la resta de ciutats de cinema de la Comunitat, en un espai específic en fira per a destins relacionats amb la indústria audiovisual, Fitur Screen.

Enguany, Peníscola arriba a la cita com a coprotagonista de la nova guia que Turisme Comunitat Valenciana ha editat amb les rutes pels escenaris en els quals Berlanga va rodar en el nostre territori.

A més, el destí castellonenc compartirà la informació detallada sobre les rutes pels escenaris de rodatges, que s’han anat ampliant des de la seua posada en marxa des de 2016, tant a professionals com al públic final, posant en valor la creació de producte turístic.

La vinculació de la ciutat amb el món audiovisual és àmplia i prové d’una trajectòria iniciada ja en el segle passat per importants cineastes com Berlanga, trobat un dels seus moments més gloriosos en el rodatge del Cid, la superproducció de Hollywood que va impulsar el desenvolupament turístic del municipi des dels anys seixanta.

Recentment, l’impuls de l’àrea de Turisme i Comunicació de l’Ajuntament, ha facilitat que Peníscola haja acollit nombrosos rodatges en els últims anys i, més recentment i amb major impacte, la campanya nadalenca de Ferrero Rocher, la reeixida sèrie nacional El Ministeri del Temps, així com la reconeguda i guardonada serie Juego de Tronos, la més important de la història de la televisió a nivell mundial, pel nombre de seguidors i espectadors, així com segons la mateixa crítica. La sèrie de Mediaset, El Quiosquet de Pepe, amb dues temporades, els exteriors de les quals es van rodar pràcticament íntegrament a la Ciutat en la Mar, van reportar també una promoció importantíssima per al destí.

Els Festivals i l’oferta cultural, claus

A ningú se li escapa que un dels avantatges competitius de Peníscola és el seu patrimoni monumental, conformat principalment pel Castell templer pontifici i la seua ciutadella emmurallada, Monument Nacional; així com el seu privilegiat litoral i l’espectacularitat de les seues zones verdes protegides.

A més d’aquests recursos patrimonials, l’oferta cultural de la ciutat és un dels principals atractius turístics del destí, així ho testifica l’últim perfil del turista que Turisme Comunitat Valenciana ha elaborat sobre el turista que arriba a la localitat del Papa Lluna, que assegura que l’oferta cultural del destí és ja el principal factor de motivació per al desplaçament del turista a la ciutat, en 7 de cada 10 casos.

Per tot això, la cita madrilenya “és un aparador irrenunciable per a la nostra oferta cultural i de festivals que, entre diverses administracions, fem possible, com el Festival de Jazz, el Festival de Teatre Clàssic, el Festival de Música Antiga i Barroca, el Festival de Teatre de carrer per a públic infantil, el Festival de Música Clàssica, el Festival RocArt d’art i cultura, a més d’altres festivals musicals orientats al segment més jove, com el Peníscola From Stage” ha explicat la regidora.

La gastronomia, també present

Amb la col·laboració de l’Associació Gastronòmica Ciutat de Peníscola, l’àrea de Turisme continua apostant per l’ampliació del concepte de vacances tot l’any, posant en valor el producte d’alta qualitat de l’horta i llotja locals; així la gastronomia peniscolana protagonitzarà un xou cooking en la mateixa fira.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari