Peníscola aprova hui les bases de les ajudes del Pla Resistir

L’Ajuntament destina 100.192,05€ a aquest pla d’ajudes finançat per Generalitat, Diputació i Ajuntament, que ascendeix a 667.947€

Peníscola aprova hui les bases de les ajudes del Pla Resistir
23/02/2021 -

El Ple municipal de l’Ajuntament de Peníscola que, en sessió extraordinària tindrà lloc aquesta vesprada, aprovarà les bases de les ajudes del Pla Resistir que ascendeixen a 667.947 d’euros, finançats per Generalitat, Diputació i la mateixa administració local.

L’Ajuntament, mitjançant acord de la Junta de Govern Local de data 28 de gener de 2021, va acordar adherir-se al Pla Resistir impulsat per Generalitat i es va comprometre a aportar l’import de 100.192,05€, xifra que correspon al seu percentatge de participació en el Pla.

Després d’aquest primer tràmit realitzat el mes passat, avui l’Ajuntament procedeix a aprovar les bases reguladores, establint el procediment de concessió directa de les Ajudes Parèntesi incloses en el Pla Resistir.

En aquestes bases, es declaren beneficiaris finals d’aquestes ajudes als autònoms i microempreses amb un màxim de 10 treballadors que, complint amb els requisits d’activitat disposats per la Generalitat, es troben en funcionament en data 31 de juliol de 2020.

Les bases estableixen que s’entregaran als beneficiaris d’aquestes ajudes, prèvia la corresponent justificació, una quantitat fixa de 2000€ per cada autònom o microempresa amb un màxim de 10 treballadors; una quantitat fixa de 200€ per treballador afiliat a la Seguretat Social a data 31 de desembre de 2020 d’aquestes microempreses i autònoms.

La participació en aquest Pla d’ajudes per part dels beneficiaris finals requerirà la presentació en el termini de 15 dies comptats a partir de l’endemà a la publicació de l’acord del Ple i el model normalitzat d’instància.

Una vegada finalitzat el termini de presentació, s’analitzaran les sol·licituds i es procedirà a resoldre-les. El termini màxim per a resoldre i procedir al pagament de les ajudes serà de 3 mesos, a comptar des del dia de la publicació de l’acord.

En el cas que les sol·licituds aprovades no aconseguisquen la quantia total de 667.947 euros, prevista a Peníscola, es podrà ampliar el nombre d’activitats beneficiàries, “com per exemple el comerç, que a Peníscola és tan nombrós i no està contemplat en les indicacions de Generalitat per a aquesta convocatòria” ha explicat la regidora de l’àrea de Turisme i Comerç, Raquel París.

La regidora ha informat que, després de la publicació de l’acord i les bases en els pròxims dies, l’Ajuntament facilitarà el model d’instància que les empreses i autònoms hauran d’emprar per a formalitzar la sol·licitud a aquestes ajudes del Pla Resistir, i detallarà la documentació necessària i els requisits que han de complir per a poder optar a les ajudes.

L’Ajuntament, a més, té previst destinar 230.000€ a petites empreses i autònoms locals al llarg d’aquest exercici, resolent les sol·licituds tramitades a la fi del passat any, amb l’objectiu de col·laborar amb les activitats més afectades per la crisi de la Covid19.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari