Peníscola aprova el seu pressupost per a 2022 amb 2,4 milions per a inversions

Peníscola aprova el seu pressupost per a 2022 amb 2,4 milions per a inversions
22/12/2021 -

L’Ajuntament de Peníscola en ple ha donat llum verda als comptes per a l’any pròxim que superen els 18 milions d’euros.

El pressupost presentat per la regidoria d’Hisenda ha comptat amb els vots favorables de l’equip de govern popular i Ciutadans, l’abstenció de Compromís i els vots en contra del grup municipal del PSPV-PSOE i l’exregidora socialista, actualment no adscrita a grup.

El pressupost municipal preveu el reforç de la despesa social, amb increment en totes les seues partides, i posa l’accent en la millora de la competitivitat de les activitats econòmiques, amb convenis amb el sector pesquer i les actuacions del Pla de Sostenibilitat Turística participat per l’Ajuntament, Generalitat i Govern d’Espanya.

Destaquen les inversions previstes per a l’any pròxim, que superen els 2,4 milions d’euros, una xifra similar a la de l’any passat i que triplica les xifres d’inversió d’anys anteriors.

“Els comptes es reforcen per a fer front a les conseqüències de la pandèmia, tant en matèria de serveis socials, com de promoció dels sectors econòmics; sense oblidar les dues premisses que han definit els comptes dels últims anys i que es concreten a no incrementar els impostos i fer front al pagament de sentències heretades de governs anteriors, la pitjor herència de l’esquerra” ha explicat el mateix alcalde, Andrés Martínez, que ha volgut posar èmfasi en l’esforç que realitza l’administració local per a afrontar la Covid-19 i les seues conseqüències, sense incrementar la pressió fiscal i enfrontant la hipoteca que suposen els pagaments de les sentències urbanístiques heretades.

Martínez, a més, ha destacat les principals inversions que preveu el pressupost de l’any pròxim, “que hem consensuat i hem definit tenint en compte les inquietuds i peticions de la ciutadania, perquè no hi ha una altra manera de governar que escoltant i atenint als nostres veïns” ha assegurat.

En aquest sentit, el pressupost municipal per a l’any pròxim és ambiciós i contempla obres com la millora de l’avinguda España, l’enllumenat de la CV141 entre Estíbaliz i Lloma Bella, l’enllumenat de la Cala del Moro a FontNova, el pont en el barranc de Moles o les millores en la xarxa de clavegueram, sumant tot això més d’1,4 milions d’euros.

A més, es preveu l’ampliació del cementeri municipal, millores en parcs i jardins, la instal·lació d’un nou parc caní, la millora de la zona poliesportiva i una nova pista multiesportiva en exteriors, la millora del skate park i de l’enllumenat del camp de futbol amb una suma total de 400.000€ d’inversió.

Es contemplen també millores en matèria de seguretat viària i senyalització i la consignació de 200.000€ per a la realització del projecte de rehabilitació del Centre d’Estudis perquè, en els anys pròxims, puga allotjar nous serveis municipals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari