L'Ajuntament de Peníscola aprova el seu pressupost més social per a fer front a la crisi derivada de la Covid-19

Els comptes municipals per a 2021 superen els 15,6 milions d’euros

L'Ajuntament de Peníscola aprova el seu pressupost més social per a fer front a la crisi derivada de la Covid-19
24/02/2021 -

La regidoria d’Hisenda de l’Ajuntament de Peníscola ha portat hui al debat plenari el pressupost per a 2021, “un pressupost enfocat en les persones, posant l’accent en la despesa social en aquests moments de greu crisi sociosanitària” ha explicat la regidora de l’àrea, Dolores Bayarri.

Els comptes per a l’any pròxim ascendeixen a 15.616.177,43€ i han comptat amb el suport dels regidors de l’equip de govern del Partit Popular, així com del grup municipal socialista i Ciutadans. Per part seua, Compromís i la regidora no adscrita, exmembre del partit socialista, han votat en contra.

El mateix alcalde, Andrés Martínez, ha insistit en el “marcat caràcter social” dels comptes aprovats, perquè s’ha incrementat substancialment totes aquelles partides relacionades amb la despesa social, els serveis socials o l’emergència social, l’increment de la qual és de més del 30% respecte a l’any anterior.

“El full de ruta per al present any dedica els nostres esforços a atendre les necessitats socials derivades de la crisi i invertir en accions de reactivació de l’economia local amb el focus posat en les persones i la seua protecció, des del punt de vista dels Objectius de Desenvolupament Sostenible”, ha explicat l’alcalde.

Pel que respecta a inversions, el pressupost de 2021 contempla quasi mig milió d’euros per aquest concepte, entre les quals es troben la conversió en zona de vianants del carrer Tramuntana, la il·luminació del camí Pebret, les millores en l’àrea de descans de la zona de l’Ullal de l’Estany, la millora dels parcs infantils i el parc caní, així com la millora dels espais esportius a l’aire lliure, al costat de les inversions en el nou gimnàs dins del recinte poliesportiu municipal; algunes d’elles participades per Diputació i altres per la Generalitat, com aquesta última.

Destaquen també les inversions en seguretat, “matèria en la qual ens hem proposat reforçar el nostre esforç” ha explicat Martínez, informant sobre la instal·lació de cambres, la millora de la senyalització viària.

Col·laboració amb el teixit associatiu

Les àrees de Benestar Social, Esports i Cultura mantenen i incrementen les seues aportacions en el cas de les entitats socials, suposant una despesa de més de 300.000€ per al desenvolupament de diverses activitats culturals i esportives, multiplicant fins i tot per deu algunes d’elles, com l’aportació per a Creu Roja que passa de 1000€ a 10.000€, en l’actual context de crisi sociosanitària.

L’aposta per la cultura

L’àrea de Cultura reforça la programació, en la qual s’inclouran les activitats que l’Ajuntament pretén programar al Palau de Congressos, amb l’adhesió en el Circuit Valencià de Cultura, per a això ha consignat 30.000€, incloent despeses de producció.
A més, el pressupost contempla quasi 190.000€ més per a programació cultural, festivals d’art cultura, música i literatura, als quals se sumen 100.000€ més per a l’organització i promoció d’activitats tradicionals.

Reforç del suport als sectors productius i foment de l’ocupació

Quant a les polítiques de foment de l’ocupació, des de l’agència d’ocupació i desenvolupament local s’impulsarà la posada en marxa d’un pla d’ocupació per als mesos d’estiu, per a informadors sobre Covid-19 per a la seguretat en via pública amb una consignació pressupostària de 50.000€, per a la contractació de 15 persones.
Quant al sector turístic i sector primari, l’Ajuntament continuarà amb els convenis de col·laboració i promoció, amb més de mig milió d’euros en el pressupost.

Els ODS en els pressupostos

Pel que respecta a l’àmbit de les persones, l’Ajuntament s’enfocarà en la promoció de la salut, la promoció d’hàbits saludables i l’envelliment actiu, a través dels programes de l’àrea de Benestar Social; en matèria mediambiental, l’administració local vetlarà per un ús i consum responsable dels recursos, així com la millora de l’eficiència energètica, la gestió sostenible dels espais verds i la promoció de bones pràctiques, a més s’ha encarregat la redacció del nou pla municipal de gestió de residus; quant al benestar i la prosperitat, es promourà la millora de la mobilitat, la seguretat i les inversions sostenibles, s’ha encarregat la redacció del nou pla d’accessibilitat; quant a la cerca de consensos, la pau i les aliances, s’abordaran temes de cooperació, interculturalitat i integració, des del punt de vista de la solidaritat des dels serveis socials municipals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari