Peníscola avança en la reducció a 0 de l'impost de fem

Peníscola avança en la reducció a 0 de l'impost de fem
12/03/2021 -

L’últim any, marcat per la pandèmia, ha condicionat també l’execució pressupostària de les entitats locals, l’Ajuntament de Peníscola no ha sigut una excepció.

El reforç de les partides d’emergència social en l’anterior pressupost i el vigent, el reforç de les partides destinades a la seguretat, la reducció de taxes i l’ajornament de tributs han sigut algunes de les iniciatives dutes a terme per part de l’Ajuntament de Peníscola en el passat exercici, en el marc d’un Pla de Mesures de Xoc per a la Reactivació Econòmica.

Amb el pressupost del nou any ja aprovat provisionalment, en Comissió Informativa de l’Àrea d’Hisenda, l’equip de govern de l’Ajuntament de Peníscola contínua sumant esforços en aquesta mateixa direcció i ha donat compte de la seua voluntat de destinar part dels romanents de l’any passat a costejar el servei de recollida d’escombraries en la població sense comptar amb les aportacions de veïns i negocis locals, és a dir, reduint a zero la taxa que cobra per les escombraries per a tots.

“L’Ajuntament deixarà d’ingressar quasi un milió d’euros, en un pressupost de 15 milions; és l’esforç més gran pressupostari de la història, en matèria d’exempció de tributs” ha explicat el mateix alcalde, Andrés Martínez, qui ha posat de manifest que en “situacions excepcionals, com ho és aquesta pandèmia, els polítics hem d’estar a l’altura i demostrar amb fets que estem al servei dels nostres veïns”.

Concretament, tal com s’ha traslladat en la Comissió a la resta de grups polítics, l’Ajuntament compta amb 4,4 milions d’euros de romanents de l’exercici passat, dels quals destinarà 905.000 € a compensar la no entrada d’ingressos per l’eliminació del cobrament de les escombraries.

El tràmit d’aquesta modificació pressupostària, que inclou, a més, altres iniciatives i inversions, i ascendeix a 3,3 milions d’euros, anirà a aprovació plenària el dijous de la setmana que veu.

L’any passat el consistori va eliminar el cobrament de la taxa d’ocupació de via pública per als negocis d’hostaleria, restauració i sector comercial; sectors molt greument afectats per la pandèmia.
Enguany, “hem optat per incloure tota la població com a beneficiària de la nostra política de reduir la càrrega fiscal en moments difícils, les escombraries els pagaven tots, veïns, propietaris d’immobles, negocis amb terrassa i sense i seran tots també els qui es beneficiaren d’aquesta acció” ha ampliat l’alcalde, qui ha recordat la reivindicació de l’empresariat local que sol·licitava l’any passat un gest que poguera beneficiar a tots, en aquest sentit l’Ajuntament ha anat més enllà, incloent-hi tota la ciutadania com a beneficiària d’aquesta mesura.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari