Peníscola presenta a Fitur el recorregut de la Pedra en Sec i les rutes d'hiperrealitat

Les administracions invertiran més de 3 milions d’euros en experiències turístiques sostenibles

Peníscola presenta a Fitur el recorregut de la Pedra en Sec i les rutes d'hiperrealitat

Les rutes turístiques de la Pedra en Sec i les rutes d’hiperrealitat són dos dels projectes pels quals apostarà l’àrea de Turisme de l’Ajuntament de Peníscola dins del Pla de Sostenibilitat Turística.

Unes iniciatives que han sigut presentades en la Fira Internacional de Turisme (Fitur), que se celebra a Madrid, per part de l’alcalde Andrés Martínez i la regidora de Turisme, Raquel París.

Concretament, s’han comunicat les actuacions relacionades amb la creació de producte, la posada en valor de les rutes turístiques de la Pedra en Sec i la potenciació i l’ús d’eines tecnològiques que minimitzen l’ús de suports físics amb les rutes d’hiperrealitat pels escenaris de cinema de la localitat.

Creació de producte sostenible

L’alcalde, Andrés Martinez, ha recordat “la importància d’impulsar aquests projectes entorn de la creació de producte sostenible“, destacant també “la inclusió transversal d’aquests criteris a la governança del destí”.

Per part seua, Raquel París ha destacat que “treballarem en aquesta línia per a fer més accessibles els atractius turístics de la nostra ciutat, fomentant la divulgació del nostre patrimoni i facilitant als visitants una experiència postviatge perquè recomanen la visita”.

Concretament, la creació d’aquestes rutes turístiques de Pedra en Sec pel patrimoni local, reconegut com a Patrimoni de la Humanitat, “fomentaran la divulgació del nostre patrimoni, facilitarà el seu reconeixement i protecció, a més de la seua posada en valor”, ha explicat la regidora.

Presentació del Pla de Sostenibilitat Turística de Peníscola presentat en Fitur per les autoritats locals

Biosphere Destination

D’altra banda, l’Ajuntament també ha anunciat la implantació de la certificació Biosphere amb l’objectiu de promoure una política turística local d’acord amb els paràmetres de sostenibilitat, implicant les àrees de gestió de Turisme i Medi Ambient.

Biosphere és un sistema de certificació basat en la sostenibilitat i la millora contínua de la gestió dels recursos naturals, generant un model turístic no agressiu amb aquests.

L’acció dotarà al municipi d’un full de ruta específic per a aconseguir els requisits de la certificació, millorant la gestió de l’aigua, l’energia i els residus sòlids urbans, apostant per una destinació turística més respectuosa amb el medi ambient.

Peníscola és un dels 23 municipis espanyols que ha obtingut, per part del Govern estatal, el Pla de Sostenibilitat Turística, que invertirà un total de 3.125.920,92 euros, dels quals cada administració, Govern, Generalitat i Ajuntament, aportarà 1.041.640,30 euros, en tres anys.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari