Peníscola inicia les obres de reconstrucció dels accessos a la seua zona sud

Peníscola inicia les obres de reconstrucció dels accessos a la seua zona sud
29/01/2021 -

L’àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament de Peníscola ha començat aquesta setmana els treballs de millora en els accessos sud de la localitat.

Després dels efectes del pas de la borrasca Glòria fa just un any, es van identificar diverses incidències en el vial que enllaça el nucli urbà de Peníscola amb el Parc Natural, pel litoral.

En el ferm de la calçada es va identificar una clivella, la qual cosa ha comportat el tancament d’un carril de l’únic vial que accedeix a la zona.

A més, es van identificar problemes en la fermesa del vial al pas per tres cales naturals a l’entorn del Racó Calent, la Cala del Moro i la Cala del Bessó.

En aquesta direcció es van encaminar diversos treballs en els últims mesos i es va negociar amb Costes que, malgrat no finançar les obres, havia d’autoritzar-ne l’execució.”

“Després de quasi onze mesos d’espera, hem rebut el desembre els permisos de Costes per a poder actuar en aquesta zona malparada pels efectes del temporal Glòria i comencem per l’execució del vial alternatiu que serà necessari per a accedir a la zona sud mentre duren les obres en la carretera litoral. Aquest vial alternatiu s’adequa i s’asfalta i discorre per Cap Blanc i la capelleta” ha explicat el regidor de l’àrea, Jorge Rovira, que ha visitat les obres amb l’alcalde, Andrés Martínez, en aquests primers dies dels treballs.

La primera fase dels treballs, centrats en el vial alternatiu, s’estendran al llarg de quatre o cinc setmanes, període després del qual s’iniciaran les obres de reconstrucció del vial litoral.

L’alcalde ha destacat la importància d’aquesta actuació en Cap Blanc, “la construcció d’aquest vial alternatiu resol també una necessitat important en aquest entorn, perquè l’asfaltat del vial a la urbanització millora substancialment els seus accessos”, i ha comprovat ‘in situ’ els avanços en el desbrossament i preparatius del vial per al seu asfaltat.

L’Ajuntament ha sol·licitat un préstec de 2 milions d’euros, tant per a l’execució d’aquests treballs en zona sud, com per als treballs per a pal·liar els devastadors efectes del temporal en el litoral nord de la població, ja executats.

Concretament, en aquesta actuació en zona sud, hi ha una inversió prevista de 842.940,95€, import amb el qual l’adjudicatària guanyadora del contracte, després del procés de licitació, ha sigut la mercantil Becsa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari